Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREZNO NA PUTU

Znate li što znače boje lampica u automobilu? Zbog jedne bi bilo najbolje da odmah ugasite vozilo

Zagreb: Gužve u jutarnjim satima na naplatnoj postaji Lučko
Igor Soban/PIXSELL
08.07.2023.
u 11:31

Lampice zelene ili plave boje javljaju vam da je neki od sustava upaljen u automobilu, primjerice duga svjetla.

Što treba učiniti kada vam se upale lampice na kontrolnoj ploči automobila? Sve ovisi u koju kategoriju spadaju. Neke zahtijevaju da odmah zaustavite automobil dok vas druge jednostavno obavještavaju da ste uključili neki od sustava u automobilu.

Lampice crvene boje

Ako primijetite da se upalila lampica crvene boje na vašoj kontrolnoj ploči to znači da postoji sigurnosni problem ili da se radi o ozbiljnijem kvaru na vašem automobilu. Najbolje bi bilo da se zaustavite i ugasite motor. Potom nazovete servis ili vučnu službu i provjerite je li automobil siguran za vožnju ili je potrebno pozvati vučnu službu da ga odveze.

VEZANI ČLANCI

Lampice žute boje

Ova grupa lampica podsjeća vas da nešto treba uskoro servisirati, primjerice promijeniti ulje, ili da nešto nije u redu s vašim sustavom za ispuštanje plinova. Iako se ne radi o hitnim slučajevima ipak bi se trebali obratiti automehaničaru da što prije pogleda o čemu se radi.

Lampice zelene ili plave boje

Zbog njih nema panike, naprotiv. One označavaju da je neki dio sustava upaljen, primjerice duga i kratka svjetla.

VIDEO Natpis u Tučepima ostavio u nevjerici turiste iz Mostara: 'Tko nema para, bez njega se može'

Komentara 1

ZV
Zvrk
17:43 08.07.2023.

Da odmah ugasim vozilo? Cime? Vatrogasnim aparatom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije