Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDILI RADNICI

Volkswagen ukinuo svoj najprodavaniji proizvod: Čak 50 godina je bio omiljen izbor za ručak

FILE PHOTO: CHINESE WORKERS ASSEMBLE A VOLKSWAGEN PASSAT IN SHANGHAI.
Foto: Reuters Photographer/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
10.08.2021.
u 14:18

Kobasica je već zabranjena na lokaciji tvornice VW-a u Hannoveru.

Volkswagen je nakon 50 godina odlučio reći glasno ne svojem najprodavanijem proizvodu - VW curry kobasici. Svake godine prodaju ih oko sedam milijuna, a sad je tome došao kraj jer će meso biti zabranjeno u tvorničkoj menzi. 

Godinama je VW curry kobasica bila omiljeni izbor radnicima za ručak. Prema internoj najavi, poslovni restoran u tvornici u Wolfsburgu nakon praznika mora biti bezmesni što znači da će oko 150 jela koje se nude biti bez samo. Povremeno će se u meniju nudi riba. 

Kako je došlo do te odluke? Navodno su upravo mnogi zaposlenici bili ti koji su željeli vegetarijanske i veganske alternative. Preuređivanje također služi brizi za okoliš, jer manja potrošnja mesa također pomaže okolišu. Kobasica je već zabranjena na lokaciji tvornice VW-a u Hannoveru. 

Međutim, svi oni koji i dalje žele uživati u okusu curry kobasice samo će trebati prijeći cestu i uzeti ih u nekom drugom restoranu, prenosi HAKrevija. 

VIDEO: Hrana kao luksuz: Na jesen još skuplji kruh, meso, keksi...

Komentara 30

IJ
istinaa__jako_boli
20:29 10.08.2021.

I oni to zovu demonkracijom, pa to je fasisticki rasizam, ako se nekom supku ne jede meso, on maltretira sve oko sebe. Kad ce psihopate da shvate da ih nitko ne tjera da jedu meso, ali isto tako oni nemaju pravo da drugima brane da jedu meso. Isto je i sa cjepljenjem, nitko nikome nema pravo da zabradni da se cijepi, ali nitko nikome nema pravo nametat da se mora cijepit protiv gripe korone.

ST
stefj
19:01 10.08.2021.

Bolesno, sad će nas tjerati da postanemo vezani. Ako to nije fašizam, onda ne znam što je...

WE
Weather73
20:07 10.08.2021.

Mislim da ovi prek ceste slave kao nikad u zivotu! Kao da su dobili na lotu! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije