Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATECA

Španjolski Seat razotkrio svoj prvi SUV model

Seat Ateca
Foto: SEAT
1/9
17.02.2016.
u 12:00

Na izgledu noviteta nema velikih iznenađenja

Seat je napokon, nakon poduže ‘igre skrivača’, objavio da će se prvi SUV model ove španjolske marke u vlasništvu njemačkog Volkswagena zvati Ateca, po španjolskom selu koje se nalazi zapadno od Zaragoze. Objavljene su i prve fotografije serijske izvedbe, kao i tehnički podaci.

Na izgledu noviteta nema velikih iznenađenja. Takve smo linije očekivali temeljem ranije viđenog koncepta i također najavljenog Škodina SUV modela.

Inovativni sustavi pomoći

Izričaj koncepta malo je ublažen, kako bi bio realniji, ali zadržao je dinamične linije svojstvene za Seat. Seatov novitet trebao bi ponuditi povezivost, inovativne sustave pomoći vozaču i učinkovite motore. Te osobine, naime, Seat izdvaja kao značajke koje Atecu čine jednim od najinovativnijih SUV vozila u segmentu. Među obećanim je adutima i primamljiv omjer uloženog i dobivenog, u što ćemno se imati priliku uvjeriti tijekom ljeta, kad bi Ateca trebala stići na hrvatsko tržište. Premijerno će u Hrvatskoj biti pokazana početkom travnja na Zagreb Auto Showu.

Bogat izbor turbomotora

Paleta snažnih, turbopunjenih TSI benzinskih i TDI dizelskih motora proteže se od 115 do 190 KS. Motori su upareni s ručnim ili automatiziranim DSG mjenjačima s dvije spojke. U ponudi će biti pogon na prednje ili na sve kotače. Iscrpan niz tehnoloških opcija proteže se od punih LED glavnih svjetala preko širokog portfelja sustava potpore za vozača, poput inovativne potpore kod prometnog zastoja i novog sustava Emergency Assist, sve do paketa najsuvremenijih infotainment sustava sa zaslonima na dodir veličine 8” te Full Link tehnologije povezivosti.

>> SEAT slavi 60. rođendan svog prvog auta

>> Najuspješniji Seat svih vremena slavi 30. rođendan

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije