Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Slovenci ga prevarili, a onda mu naplatili i kaznu od 150 eura

vinjeta
Dalibor Urukalović/Pixsell
18.12.2009.
u 09:15

Budimir Pindrić nije znao da su od 1. srpnja Slovenci šestomjesečne vinjete “prekrstili” u mjesečne.

Umjesto radosti zbog dolaska na blagdanski odmor u domovinu, obitelj Pindrić koja živi u okolici Stuttgarta, svoj je odmor započela svađom na graničnom prijelazu Obrežje (hrvatsko-slovenska granica), gdje je zbog nepropisne vinjete “olakšana” za 150 eura.

“Ne zanima me kako ćete platiti kaznu – kešom ili karticom! – odbrusio je Budimiru Pindriću djelatnik Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) ove srijede.

Prodavali ih i u Hrvatskoj

Na njihovu je automobilu bila jasno istaknuta šestomjesečna slovenska vinjeta kupljena 1. kolovoza. Prema tome još valjana. Ali, ono što Pindrići nisu znali jest da su Slovenci još 1. srpnja šestomjesečne vinjete ukinuli, a one koje su već otisnuli i poslali u distribuciju na prodajna mjesta diljem Europe počeli prodavati kao jednomjesečne.

– Kupili smo je 1. kolovoza u Bad Reichenhalu, na posljednjoj benzinskoj postaji u Njemačkoj prije ulaska u Austriju. Baš smo htjeli kupiti šestomjesečnu vinjetu jer smo znali da ćemo uoči Božića opet doći u Hrvatsku. Nitko nam nije rekao da umjesto šest vrijedi samo mjesec dana. Ovo je stramotno i katastrofalno. Pa kako da ja znam da vinjeta vrijedi jedan mjesec ako na njoj piše da vrijedi šest mjeseci – pita se ljutiti Budimir Pindrić.

Neljubazni Slovenci

U hrvatskoj podružnici slovenskog Petrola na čijim se benzinskim crpkama jedino u nas mogu kupiti slovenske vinjete kazali su nam da su taj problem uspješno riješili. Iz centrale im je stigao strogi naputak da dotadašnje 6-mjesečne vinjete koje su stajale 35 eura od 1. srpnja prodaju po 30 eura te da obvezno izričito upozore kupca da ta vinjeta vrijedi samo jedan, a ne šest mjeseci, kako na njoj piše. Nisu imali ni jednu reklamaciju, ali su čuli da ih je bilo u Sloveniji te da je kažnjenim vozačima u sličnim situacijama DARS vraćao novac.

Ali, problem je što Budimir Pindrić žalbu koju ima pravo uložiti u roku od osam dana, mora podnijeti pismeno na slovenskom jeziku.

Pravnici s kojima smo se konzultirali kažu da bi žalba teško mogla uspjeti, a Pindrić bi eventualno naknadu mogao tražiti tužbom protiv benzinske crpke gdje je vinjetu kupio.

– Ogorčen sam i na postupanje slovenskih službenika. Nisu nas željeli ni saslušati nego su nam svima oduzeli putovnice, a meni i vozačku dozvolu. I rekli da dok ne platim kaznu dokumente nećemo dobiti – kaže Pindrić.

Ključne riječi

Komentara 6

NE
nex
11:21 26.12.2009.

Jel zna netko gdje mogu kupiti tromjesečnu vinjetu za sve hrvatske ceste?

OB
-obrisani-
17:34 18.12.2009.

Nema cigana do janeza.

KA
karambita
18:33 18.12.2009.

Ma ti Slovenci su obicno sranje. Zajebavaju ljude sa vinjetama. Pa kroz Sloveniju ne smijes bez vinjete voziti ni oranicom, i tamo kaznjavaju. Ma gadi mi se i ta drzava i njihove vinjete. Najgore se ponasaju od svih drzava u kojima se placaju vinjete, bolje receno, kurce se i izivljavaju, ma ko ih jebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije