Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BERBA NIKAD RANIJA

Prilika za laku zaradu i lov u mutnom: Poljoprivrednicima za jagodu daju 4 €, evo za koliko ih prodaju

13.04.2024.
u 08:55

Kao posljedica vremenskih prilika, u isto vrijeme kad i vrgoračke i neretvanske dozrijevaju i zagrebačke jagode

Komentara 10

VJ
Veli Jože
17:47 16.04.2024.

Na svakom balkonu ili prozoru u tegli se mogu uzgajati jagode mjesečarke. Samo malo volje.

SA
SamoMaliJa
15:41 14.04.2024.

@darko122, sve ste dobro napisali. Samo Vam želim dati jednu malu opsaku iz prve ruke proizvođača. Državna subvencija na 1ha jagoda Vam je oko 500 Eura, neka bude 1000 maksimum ako je netko još i eko i/ili mladi poljoprivrednik. Naa 1ha vam je nasad od oko 40-50 tisuća sadnica jagoda, za koji Vam svaka da roda oko 500g ako je sve okej, što je oko 25 tona jagode ili 100000 eura ukupnog prihoda ako je po toj cijeni. To, naravno, nije netto zarada poljoprivrednika (samo za berbu 1ha jagode trebate tijekom mjesec dana možda 15ak ljudi i više, a gdje je sadnja, održavanje, repromaterijal itd.) Hoću reći, 1ha jagode je ozbiljna količina jagode. Dakle, iznos državne/EU subvencije u ukupnim prihodima je 0,5-1%, statistička pogreška.

DA
darko122
09:32 13.04.2024.

Trebamo proči fazu "istjerivanja socijalizma iz organizma"i prihvatimo kapitalizam. Naime Proizvođač teškom mukom proizvede robu i država to zna i zato ih subvencionira. Trgovac , ako legalno radi, mora bez subvencije platiti robu, pronači kupce po cijeloj HR i EU, prodati robu, , ako uspije sve dobro, ako ne uspije baciti i baciti ono što se u transportu oštetilo. Platiti radnike, gorivo i sve druge troškove i reklamu i sve to bez subvencija. Tako da ovi ekonomisti koji šire nezadovoljstvo, neka si provjere diplome "ekonomskog" fakulteta.Ako čovjekProizvođač sam proizvede i sam proda na tržnici, onda su to male količine jer mora stajati na tržnici i tako razne kombinacije. Pustite da Kapitalizam dođe u RH, jer ovi Socijal-komunisti sve će upropastiti, misleći da sve iz zraka pada i nasanjkati vrijedne i radne ljude, da bi oni mogli filozofirati i lajati na mjesec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije