Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BeeVenom

Otrov zlata vrijedan ublažava simptome multiple, bolove i upale, a ovo su sve njegove blagodati

Foto: Shutterstock
1/4
03.11.2023.
u 09:28

O blagodatima pčelinjeg otrova pisali su Galen, Plinije i Hipokrat, a već se stoljećima koristi u tradicionalnoj medicini u Aziji. U malim dozama ovaj otrov je lijek, a danas se koristi za liječenje brojnih bolesti, poput astme, multiple skleroze, artritisa i malarije, kao i za zacjeljivanje rana te za ublažavanje bolova u leđima i tretiranje kožnih bolesti.

Blagodati su mnoge, a u posljednje vrijeme prepoznala ih je i beauty industrija, naročito zbog anti-age učinka, pa apitoksin često nazivaju „botoksom u bočici“, što će pozdraviti sve ljubiteljice (i ljubitelji) njege kože i „beauty rutine“.

Koliko je njega kože važna ne trebamo ni naglašavati, a pridodamo li tome prirodne sastojke koji pomažu očuvanju ljepote i mladolikosti, odmah nam je jasno zašto je pčelinji otrov postao omiljeni sastojak u beauty industriji koji su prepoznale i svjetske zvijezde poput Victorije Beckham, Kate Middleton, Angeline Jolie i sestara Kardashian. Blagodati ovog otrova zlata vrijednog prepoznao je i pčelar i vlasnik BeeVenom toucha Tvrtko Matijević koji je razvio jedinstvenu tehnologiju izvlačenja pčelinjeg otrova.

– Konstantno sam razmišljao da bi tako kvalitetna sirovina trebala ostati u Hrvatskoj i da bismo je trebali ponuditi hrvatskim potrošačima kroz kreme. Kako smo postali članica EU koja proizvodi najveću količinu pčelinjeg otrova, paralelno se razvijala ideja da pčelinji otrov ugradimo u kreme – govori Tvrtko i objašnjava kako izgleda proces sakupljanja otrova u kojem ne nastrada nijedna pčela.

– Proces sakupljanja temelji se na ulasku svjetla u košnicu kroz kupolu, koja je izrađena od plastike, a uz to zadržava feromon unutar košnice. Kada jedna pčela ubode, poziva sve druge da obrane košnicu. Pčele svoj otrov prilikom uboda ostavljaju na staklenoj površini te nakon toga idu u prirodu sakupljati nektar i obavljati sve ostale životne funkcije. Nakon 25 minuta, staklo vadimo iz košnice i nosimo ga na sušenje i struganje. Pčelinji otrov dalje odlazi u kozmetičku kompaniju koja po našim formulama izrađuje kreme.

A kako se bolje uvjeriti u blagodati pčelinjeg otrova nego isprobati kreme na vlastitoj koži. Kao i mnogima, i meni je polovica 2020. godine bila prekretnica za istraživanje proizvoda za njegu lica i pronalazak idealne rutine koju ću koristiti svaki dan. Budući da sam dosta izbirljiva kada je riječ o njezi kože, BeeVenom me odmah „kupio“ sjajnim prirodnim sastojcima poput učinkovitih biljnih ulja. Ulje badema tako sadrži oleinske kiseline, kao i vitamine E i B. Tu je i ulje masline, koje njeguje suhu kožu, ali i ulja grožđa i sjemenki marelice, koja su bogata antioksidansima. Sastojci uključuju i hladno prešano ulje zobi, sjemenke makadamije, neven, zeleni čaj i pšenicu, dok je krema za lice obogaćena aloe verom, a krema za masažu shea maslacem. Pridodamo li ovim sjajnim sastojcima i anti-age učinak, bez previše razmišljanja sam krenula u testiranje proizvoda. Pa, imam li novu rutinu njege?

02.11.2023., Zagreb - BeeVenom touch hrvatska je kozmetika s visokokvalitetnim pcelinjim otrovom. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

BeeVenom touch liniju sačinjavaju četiri proizvoda – krema za lice, serum, anticelulitna krema i krema za masažu, a svi su obogaćeni upravo pčelinjim otrovom. Krema za lice i serum ubrzo su postali dio moje svakodnevice. Hladnije vrijeme uvijek negativno utječe na moju kožu pa su se već s prvim znacima jeseni pojavili i prvi problemi – suha koža koja je žudi za hidratacijom. Budući da u posljednje vrijeme sve rjeđe koristim „tešku šminku“ i više volim prirodniji izgled, kombinacija seruma i kreme dala je svjež izgled mojoj koži i učinila je glađom i sjajnijom. „Bora smijalica“ na čelu, koja je bila moj veliki neprijatelj, polako je počela nestajati, a tako i moja želja za odlazak na „baby botoks“ koji preporučuju kada napuniš četvrt stoljeća. Serum je pak obogaćen hijaluronskom kiselinom, kolagenom i ceramidima koji pomažu da koža ostane mekana i baršunasta pa se sjajno uklopio u moju večernju „gua sha“ rutinu koja će mi, nadam se, produžiti mladost barem za koju godinu. 

02.11.2023., Zagreb - BeeVenom touch hrvatska je kozmetika s visokokvalitetnim pcelinjim otrovom. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Krema za masažu i anticelulitna krema pak su se savršeno uklopile u moju “rezoluciju” povratka zdravim životnim navikama, odnosno povratak vježbanju. Naime, odlazak u teretanu, pogotovo nakon više od godinu i pol sjedilačkog načina života, izazvao je brojne upale i grčeve. Krema za masažu prirodno ubrzava mikrocirkulaciju, ublažava bolove i pospješuje oporavak mišića, pa je idealan suputnik nakon napornog treninga u teretani. Mogu reći da bi razmaci između odlaska na trening bili znatno duži da nisam redovito koristila kremu koju je testirala i moja majka koja se često žali na bolove u zglobovima. Već nakon nekoliko korištenja bolovi su se povukli pa je s oduševljenjem kremu uvrstila u svoju dnevnu rutinu pa možemo potvrditi da je idealna za mlađe, ali i nešto starije generacije. A kada se krene u jednu takvu rezoluciju, kao što je povratak zdravom životu i treningu, najbolji prijatelj je i anticelulitna krema koja će, osim što će vas potaknuti na znojenje, zagladiti kožu i dati joj baršunastu teksturu.

U razgovoru nam je Tvrtko još otkrio kako ga posebno vesele pozitivni komentari kupaca kojima su BeeVenom proizvodi pomogli jer, na kraju dana, najvažnije mu je da postanu dio njihove rutine i olakšaju im put do jačeg samopouzdanja, boljeg raspoloženja i većeg životnog zadovoljstva.

Sadržaj nastao u suradnji s BeeVenom touch.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije