Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO U PONUDI

Opel Insignia Country Tourer i s prednjim pogonom

Opel Insignia Country Tourer
Foto: Opel
1/2
27.01.2014.
u 20:38

Privući će prvenstveno vozače kojima se sviđaju detalji karakteristični za off-road vozila, ali im nije neophodan 4x4

Nova Opel Insignia Country Tourer, avanturistički nastrojena izvedba inače elegantne Insignije, sada se može naručiti i s pogonom na prednje kotače. Robusni karavan srednje klase može se upariti s novom generacijom 1,6 Ecotec turbo motora s izravnim ubrizgavanjem i 170 KS ili dvolitarskim turbo dizelskim motorom od 163 KS.

Ova novost u ponudi privući će prvenstveno vozače kojima se sviđaju detalji karakteristični za off-road vozila, poput štitnika karoserije i podvozja te naglašenih blatobrana i dvostruke ispušne cijevi (s turbo motorom 1,6 Ecotec), ali zapravo im nije neophodan pogon na sve kotače. Odabirom izvedbe sa samo prednjim pogonom profitirat će zbog niže potrošnje goriva i CO2 emisije. Prednost je svakako i početna cijena Insignije Country Tourer s dvolitarskim turbo dizelskim motorom. Košta od 239.000 kn, što je zbog povoljnijeg trošarinskog razreda 35.000 kn manje od verzije s pogonom na sve kotače.

Opel Insignia Country Tourer 2,0 CDTI uz pogon na prednje kotače, šesterostupanjski ručni mjenjač i tehnologiju Start/Stop troši samo 4,5 litre dizela na stotinu prijeđenih kilometara, što je oko 20 posto manje od potrošnje usporedive verzije s pogonom na sve kotače. To neće pozitivno utjecati samo na troškove goriva, nego i na očuvanje okoliša, ističu iz Opela. Naime, emisija ugljikova dioksida ovog modela iznosi samo 119 g/km pa je Insignia Country Tourer 2,0 CDTI nositeljica najbolje oznake energetske učinkovitosti A+.

>> Elegantna Insignia spremna je dublje zagaziti u blato

Komentara 1

US
Uman SS
15:12 28.01.2014.

kome se sviđaju off-road vozila a netreba 4x4, taj nek ne kupuje off-road vozila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije