Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROŠARINE

Zbog drastičnog povećanja cijena vozila događa se dosad nezamislivo: Naš porezni sustav blaži je od cijena na EU tržištu

21.12.2022.
u 15:47

Zbog visokih cijena vozila, građani koji su se odlučili za unos automobila manju su trošarinu platili obračunom po tablici Carinske uprave, nego što bi ona iznosila po realnom računu.

Komentara 4

ST
stefj
19:17 21.12.2022.

Auti su u EU drastično poskupili, do te mjere da se danas par godina star auto može prodati po višoj cijeni od one po kojoj se kupio. To se zove zelena tranzicija i vrhunsko planiranje skupo plaćenih EU managera... Svi vrište hoćemo zeleno, a kada treba platiti, onda se tek krene razmišljati. A što sad, nema druge nego kupiti bicikl ili se uhljebiti pa ti zeleni auto kupe građani. Tako su to riješili crveno-zeleni u Zagrebu...

BU
Bukva2
18:02 21.12.2022.

Bojkot novih bezobrazno skupih automobila, dobri rabljeni se isplati. I više nikada neki europski brand. Samo azijati. Čak i mehaničar mi je rekao, ako želiš da se često viđamo kupiti ćeš Golfa ili neki europski brand, ako ne uzmi Japanca, nekog čistog azijata i vidimo se godišnje na izmjeni ulja. Tako je i bilo i tako i je, vozim Hyundai i30, crdi 2010 godište - peri - deri! Obratite pažnju na parking ispred mehaničara, samo Volkswagen, BMW, Peugeot te ostali Europski brandovi, a koštaju kao zlato. Mehaničari doslovno žive od njih. I da, nema to veze sa količinom prodanih. Ne hvala, više nikada. Nissan izbjegavati jer ih je kupio Renault, tu je dakle sve jasno, nije to stari Japanac Nissan što je bio. Dakle ljudi, Toyota, Honda, Hyundai, KIA, Mazda(jači motori, one slabije ne jer ih radi Ford), Suzuki i guštajte!

MA
marko0502
23:43 12.01.2023.

Ovo je plačeni članak državnih institucija koje se bore da ljudi koriste e građani i plate veča davanja jel neznaju dali je izračun tablicom bolji od izračuna procjenom vozila po eurotaxu. Račun sa plačanjem ppmv-a nema apsolutno veze sa visinom davanja jer njegova vrijednost se ni ne gleda. Tak da sretna nova i vjerujte državnim institucijama jer vam one žele sve najbolje.!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?