Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najmoćnija verzija

Najsnažniji Golf u povijesti do stotke stiže za 4,9 sekundi

'golfR_aut_210813'
VW
28.08.2013.
u 15:17

Performanse su bolje s DSG mjenjačem, s kojim Golf R troši samo 6,9 l/100 km

Volkswagen je predstavio sportski Golf R, najbrži Golf u svojoj povijesti. Imat će okruglih 300 konjskih snaga i 380 Nm okretnog momenta, jednako kao i Audi S3, a čak 29 konja više od aktualnog Golfa R.

Pokreće ga 2-litreni TSI motor koji se ugrađuje i u prigušeni GTI (220 i 230 KS) te već spomenuti Audi S3, kao i u druge sportske modele VW grupe kao što su Leon FR i Octavia RS.

Pogon na sve kotače

Golf R ima 4Motion pogon na sva četiri kotača koji koristi petu generaciju Haldex sustava.

Kod normalne vožnje pogon je na prednje kotače, ali kad je to potrebno do gotovo 100 posto snage se u djeliću sekunde prebacuje na stražnju osovinu. Golf R ima posebno podešene amortizere i opruge, a njegova visina je 20 mm manja u odnosu na standardni Golf. Također, Golf R pet je milimetara niži od Golfa GTI. Prilagodljiva kontrola podvozja bit će dostupna kao opcija.

Ubrzanje s mjesta do 100 km/h kod Golfa R traje munjevitih 5,3 sekunde s ručnim mjenjačem, odnosno samo 4,9 sekundi s automatskim DSG mjenjačem. Najveća brzina bit će mu elektronički ograničena na 250 km/h. Sve to upakirano je uz deklariranu tvorničku potrošnju goriva od 7,1 litara s ručnim odnosno samo 6,9 litara s DSG mjenjačem.

Serijski Golf R dolazi s naplatcima od 18 cola i gumama širine 225 mm, a 19" naplaci dolaze uz doplatu.

Nova dnevna svjetla

Vizualno je R još atraktivniji od GTI-ja s novim prednjim odbojnikom s velikim otvorima za zrak, novom rešetkom s logom 'R' i novorazvijenim dnevnim svjetlima koja su integrirana u standardna bi-xenon svjetla. U Njemačkoj bi trebao koštati 38.325 eura.

>> U Golf star 24 godine uložio 35.000 eura i dobio 'krilatu zvijer'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije