Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Google sasvim sigurno izgubio Gmail domenu u Njemačkoj

zan-gmail-com.jpg
import
24.06.2008.
u 10:43

Korisnici e-mail adrese Gmail u Njemačkoj iznenadili su se kad im se tijekom prošlog tjedna, prilikom provjeravanja pošte, počela prikazivati Googleova poruka da se više neće moći koristiti tom adresom.

Točnije, u navedenoj je poruci pisalo ovo: "Više ne možemo pružati usluge pod imenom Gmail u Njemačkoj, pa se umjesto toga ovdje zovemo Google Mail. Ako putujete u Njemačku, svoju poštu možete otvoriti na http://mail.google.com. Da, i željeli bismo to povezati s URL adresom gore, no ni to nam nije dopušteno. Šteta." - prenosi The Local.

Kako je objasnio glasnogovornik njemačkog Googlea, promjena imena dogodila se zbog tužbe njemačkog poduzetnika Daniela Gierscha koji ima prava na e-mail uslugu pod imenom G-mail. Predmet je na sudu završio još u srpnju 2005. godine, a u srpnju 2007. odlučeno je da Google nema prava na ime Gmail u Njemačkoj.

Iako je odluka o zabrani korištenja Gmail imena donesena u 2007., korisnici su tek sada dobili Googleovu obavijest o navedenim promjenama. "Ovo ni na koji način neće utjecati na našu sposobnost da uslužimo naše korisnike u Njemačkoj, koji će uživati iste usluge kao i svi drugi korisnici bilo gdje na svijetu", izjavio je Googleov glasnogovornik za The Local.

(mp)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije