Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo u 2013. godini

FOTO Noviteti - nikad veća ponuda kompaktnih limuzina

renault fluence (1)
Foto: Renault
1/11
07.01.2013.
u 14:44

Dolaze nove prostrane, ali i pristupačne kompaktne limuzine Seat Toledo, Citroën C-Elysée, Renault Fluence...

Među automobilskim novitetima za 2013. godinu posebno se ističu kompaktne limuzine, kojih u ponudi ima više no ikad prije. Francuzi napadaju elegantnim, prostranim, udobnim i povoljnim limuzinama - Peugeot 301 već je krenuo u prodaju, njegov blizanac Citroën C-Elysée stiže u siječnju, a dorađeni Renault Fluence u veljači. U proljeće Citroën će još predstaviti DS3 Cabrio, a Peugeot 208 GTi. Renault obnavlja cijelu paletu Meganea, Scenica i Lagune, a proširit će ponudu Clija Grandtourom i novim RS-om te u svibnju predstaviti novi mini SUV. Opelov veliki novitet je Adam, koji kod nas u prodaju stiže u ožujku, a mjesec dana poslije trebala bi i Cascada. Do jeseni će Opel obnoviti Insigniju te uvesti Insigniju Country Tourer. Osim Golfa, Volkswagen će obogatiti ponudu Up!-a četverovratnom varijantom u veljači, Bubu verzijom Cabrio u travnju, a Golf izvedbom Variant u rujnu.

Nakon Rapida, koji je već u prodaji, nova Škoda Octavia dolazi nam u travnju, a njena verzija Combi u lipnju. Bratski Seat dovodi novi Leon u veljači, a njegovu kupe izvedbu u lipnju. Ford očekuje facelift Fieste već u siječnju, a u prvom kvartalu trebala bi doći i nova Kuga. Jaguar F-Type stiže u ljeto, a novi Range Rover Sport u rujnu. Audi dovodi A3 u verziji Sportback, a BMW Gran Turismo verziju serije 3 i M verziju Gran Coupea serije 6. Bavarski proizvođač predstavit će još novi X5 te BMW serije 4 Coupe. Osim V40 u verzijama XC i R Design, Volvo će uljepšati paletu S60, V60, XC60, V70, XC70 i S80.

Do kraja godine Alfa Romeo bi - uz model 4C - trebao predstaviti i svoj prvi SUV, o kojem se već dugo priča. Bit će izravan konkurent Audiju Q5 i BMW-u X3. Temeljit će se na platformi Giuliette i imat će pogon 4x4. Od motora spominju se dizelaši u rasponu od 140 pa do 250 KS.

Komentara 4

Avatar flegmatik
flegmatik
15:39 07.01.2013.

Uauu! Alfa Romeo se napokon odvazio ponovo napraviti sportski auto onako kako Bog zapovijeda. sa pogonon na zadnje tockove! Postovanje!

JU
JUBITU
16:11 07.01.2013.

Fiat je opet izostao. Kod njih je izostao Bravo karavan. Šteta, Fiat je dobar auto a ne nudi mnogo modela.

Avatar smuljko
smuljko
19:36 07.01.2013.

ove prve dvije marke vozila nemojte tretirati kao automobile, to je francuski šrot, nekvalitetan proizvod koji treba izbjegavati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije