Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNI REZERVOARI

Agencija za sigurnost: Povucite stare Jeepove! Chrysler: Nećemo!

jeep grand cherokee
Reuters/PIXSELL
05.06.2013.
u 07:31

NHTSA tvrdi da kod spornih automobila postoji rizik od zapaljenja spremnika goriva u slučaju udarca u stražnji dio vozila

Chrysler je odbio povući 2,7 milijuna Jeepova na zahtjev američke vlade, prenosi BBC. Naime, ured za sigurnost na cestama NHTSA tvrdi da kod spornih automobila postoji rizik od zapaljenja spremnika goriva u slučaju udarca u stražnji dio vozila. Chrysler je stoga pozvan da povuče modele Jeep Grand Cherokee proizvedene u razdoblju od 1993. do 2004. godine i Jeep Liberty od 2002. do 2007.

Međutim, u Chrysleru tvrde da su automobili sigurni te da ih ne namjeravaju opozvati. NHTSA im može narediti povlačenje, no za to treba dobiti sudski nalog. Agencija je pokrenula istragu spornih modela 2010. godine. Chrysler je 2005. godine promijenio smještaj spremnika goriva na modelu Grand Cherokee, a 2007. godine isto su učinili i na modelu Liberty. Međutim, povlačenje i modifikacija starijih modela trajala bi dugo te bi bila jako skupa.

>> Chrysler opoziva 35.000 vozila zbog neispravnih papučica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije