Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMIL VLAJKI:

'Žele rušiti Republiku Srpsku kao što su rušili Miloševića'

slobodan milošević
U. S. Air Force
28.08.2014.
u 14:05

Postoji visok stupanj vjerojatnoće da će, ukoliko oporba ocijeni da ne može dobiti parlamentarnu većinu, pribjeći stvaranju teških izgreda, smatra Vlajki

Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki, jedan od rijetkih Hrvata u ovoj tvorevini, rekao je agenciji Srna kako "ne prestaju brižljivo pripremljeni manipulativni napadi na glavne institucije RS s ciljem obaranja sadašnje vlasti" i da je "na djelu vjerna kopija onoga što se događalo prilikom obaranja Slobodana Miloševića".

- U ovoj ujdurmi dirigiranoj iz inozemstva, često putem diplomatskih tijela, sudjeluju strani naredbodavci, dijelovi oporbe povezani s pojedinim bošnjačkim udruženjima, beneficirani studenti s preciznim instrukcijama, nevladine organizacije, posebno one iz inozemstva i naivni pojedinci i skupine - rekao je Vlajki dodajući kako oni koji su za rušenje RS, zapravo ne vide da je "konačan cilj stranih naredbodavaca stvaranje centralizirane i 'umjerene' muslimanske države BiH".

Vlajki drži kako su dvije razlike u odnosu na Miloševićevo vrijeme u tome što "u Srbiji nije bilo stranih trupa, koje su nazočne na ovim prostorima i u Srbiji je pokret protiv Miloševića bio masovan, što u Republici Srpskoj nije slučaj".

- Zbog ovog posljednjeg, postoji visok stupanj vjerojatnoće da će, ukoliko oporba ocijeni da ne može dobiti parlamentarnu većinu, pribjeći stvaranju teških izgreda i pozvati strance da vojno interveniraju - mudruje Vlajki.

>> 'Treći entitet važan je za Hrvate, ali ne može se stvarati na štetu RS'

>> Skandal u Sarajevu: Dodik sjeo za vrijeme intoniranja himne BiH

Komentara 15

DU
Deleted user
16:04 28.08.2014.

Da je Gotovina oslobodio Banjaluku, a mogao je, povijest bi bila sasvim drugačija u B i H.

MM
mojski.moja
17:12 28.08.2014.

taj vlajki,cuo sam da ponekad voli da popije vise,nadamo se da ovoga puta nije popijo ono vino od zmija (kinesko vino od zmija) ima o tome pisan clanak u vl...malo mi izgleda da to zmijsko vino na njega deluje transverzalno traumatorski

Avatar whitesnacke
whitesnacke
17:03 29.08.2014.

Konačno i jedan pošten Hrvat koji razmišlja svojom glavom... Svaka čast gosodine Vlajki kapa dole!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije