Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar Vučić:

'Za manje od mjesec dana ulicama će voziti srpski Mercedes'

Aleksandar Vučić
Foto: Tomislav Krasnec
13.02.2014.
u 14:28

– Čuo sam da su neki rekli kako Mercedes nikad neće doći u Srbiju – kazao je potpredsjednik srbijanske vlade.

Prvi potpredsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić najavio je da će se za manje od mjesec dana na ulicama susjedne države pojaviti prvi "srpski Mercedes", piše B92.

– Čuo sam da su neki rekli da Mercedes nikad neće doći u Srbiju. Bosch je već otvorio tvornicu u Pećincima, a za manje od mjesec dana prvi srpski Mercedes pojavit će se na našim ulicama – pohvalio se Vučić polaznicima Londonske komercijalne škole.

Prototip gradskog autobusa

Vučić je dodao i da je jako važno da Srbija postane atraktivna za strane investitore te kako je dolazak velikih stranih kompanija važan zbog toga što one osiguravaju tržište i garantiraju određen broj zaposlenih. Ranije su srpski mediji pisali da se privodi kraju treća faza izrade prototipa gradskog autobusa koji zajedno radi srpska kompanija Ikarbus i njemački Mercedes. Stručnjaci Mercedesa potvrdili su da je autobus "po kvaliteti i izradi zaslužio nositi 'srebrnu zvijezdu'".

RTS je pisao kako su srpski stručnjaci za samo tri mjeseca uspjeli konstruirati i napraviti taj autobus. Mercedesovi stručnjaci su prekontrolirali zavarivanje, antikorozivnu zaštitu te provjeravali sve sklopove dijelove nakon čega su dali "zeleno svjetlo" da se autobus može prodavati pod znakom slavnog njemačkog proizvođača.

>>'Djelatnici Crvenog križa nisu smjeli spašavati zametene dok nije došao Vučić'

>>Vučić preuzima svu vlast kao nekad Milošević

Komentara 74

Avatar zmajburger
zmajburger
15:03 13.02.2014.

dok oni napreduju mi se svađamo i propadamo...pogazit ce nas za koju godinu ako ova SDP-ova bagra ostane na vlasti!!!

CT
cave tonitrum 62
16:28 13.02.2014.

Kad u Srbiji velikosrbi dodu na vlast, oni, razumljivo, rade za dobrobit Srbije (FIAT, JAT, Bosch, Mercedes, US Steel, BAT, R. J. Reynolds, IKEA - Simpo, itd.) Kad u Hrvatskoj na vlast dodu veliki Hrvati (HDZ), tako temeljito opljackaju miluu im domovinu da je stjeraju u propast! Pa, tko tu koga...?

DA
damjanovic
15:20 13.02.2014.

nisam srbin mozete pisati o njma sta hocete ali Mecedes nije dosao u Hrvatsku nego je otisao u Srbiju citaj za tri mjeseca napravili Autobus prosao NJemacku kontrolu i dobio zeleno svijetlo da prodaje pod znakom Mercedesa toje uspjeh aa ova vlada nize samo negative koji investitor neda u privatni dzep nema posla za njega pa ljudi koji su pametniji srbski politacari ili hrvatski malo mucnnite glavama prije upotrebe uskoro dolaze izbori

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije