Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
popisane

Vraćene dragocjenosti u Titov sef

tito, bista
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
29.11.2013.
u 15:16

Većina nađenih dragocjenosti ima grb ili monogram Karađorđevića, a većina stvari je iz vremena između dva svjetska rata

Komisija koju je imenovao predsjednik Srbije Tomislav Nikolić za zadatkom da otvori i provjeri što je pohranjeno u sefu u Narodnoj banci Srbiji koji je i dobio naziv "Titov sef" jer tu su nakon Titove smrti početkom svibnja 1980. deponirani svi predmeti pronađeni i evidentirani u njegovoj kući u Užičkoj ulici na Dedinju, završila je posao u roku, i nađene i popisane dragocjenosti vraćene su u sef, rekao je za beogradske Večernje novosti, predsjednik Komisije Oliver Antić.

- Dogovorili smo se sa sudom, koji je rekao da nema uvjeta za čuvanje stvari, pa su one iz sigurnosnih razloga vraćene u depozit. S njih je skinuta oznaka državne tajne. Ništa s popisa ne nedostaje, čak smo našli dva-tri predmeta više. Sada je sve na ostavinskom sudu. Koga on bude imenovao za nasljednika, i kada to postane pravomoćno, taj će dragocjenosti moći preuzeti - kaže Antić, ali nije želio govoriti o detaljima. No, u javnost je "procurilo", a to je potvrdio i sudske vještak, da većina nađenih dragocjenosti ima grb ili monogram Karađorđevića, među pronađenim blagom ima dosta toga s monogramom kraljice Marije, orden njenog oca, rumunjskog kralja, kao i medalje oba kralja Petra i Aleksandra, a većina stvari je iz vremena između dva svjetska rata.

>>'Josip Broz Tito u sefu krio naslijeđe Karađorđevića'

Ključne riječi

Komentara 2

UN
unbekant
10:58 01.12.2013.

"Vracene Titove dragocjenosti u njegov sef" Eh da nama Bog hoce njega ponovo vratiti,da se malo radi i gradi,a ne samo da se krade ono stoje on izgradijo i ostavijo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije