Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZIV NA DŽIHAD

Vođa vehabija iz BiH poručio: Idite ratovati za ISIL u Siriju i Irak!

Bilal Bosić,ISIL
Foto: Youtube Screenshot
1/2
19.08.2014.
u 12:54

Dok Bilal Bosnić hvali ISIL, lider vehabija u BiH Nusret Imamović iz Gornje Maoče drukčijeg je gledišta

Vehabijski vođa iz Krajine Bilal Bosnić dao je podršku borcima terorističke “Islamske države u Iraku i Levantu” (ISIL) te je otvoreno pozvao mladiće iz BiH da idu u džihad, javlja Dnevni Avaz. Nakon što su ga novinari upitali zbog čega daje podršku ISIL-u, Bosnić je negirao da je to istina.

– Sve što su naveli, protumačeno je iz mojih govora. Ne perem se ni od čega, jer nisam prljav – kazao je Bosnić i novinarima poručio da pogledaju video njegova posljednjeg predavanja. Upravo na tom snimku, tvrdi Dnevni Avaz, Bosnić o ISIL-u govori s naklonošću te navodi da ''istina i Islamska država opstaju".

– To nije rekao Bilal, rekli su oni koji su je utemeljili i koji su za tu stvar dali svoje živote i kosti. Ta stvar opstaje i uz tolike napade onih koji su zbunjeni i onih koji nisu zbunjeni, nego se bore protiv istine – poručio je Bosnić.

Dok Bosnić hvali ISIL, lider vehabija u BiH Nusret Imamović iz Gornje Maoče drukčijeg je gledišta. On se trenutačno na ratištu u Siriji bori u redovima paravojne formacije Džabat el-Nusra, koja se ograđuje od ISIL-a. Svojim sljedbenicima selefijama u BiH poslao je pismo u kojem im zabranjuje da podržavaju ISIL-u te poručuje neka se ''drže po strani".

>>Vehabijski vođa Imamović i njegov brat uhićeni u Gornjoj Maoči

>>Kosovski Albanac koji se hvalio odrubljivanjem glave ubijen u ratu za ISIL

Komentara 14

L0
luena 01
13:51 19.08.2014.

Vodja vehabija iz BIH porucio ,idite ratovat za ISIL... btw.i to je u nasem susjedstvu... Huskanje na rat i ratovanje treba se kaznjavati,a njem ako se ratuje nek ide i povede sve svoje ukucane...

MA
margot
15:19 19.08.2014.

Eto. Bilo je samo pitanje vremena. Nisu mudžahedini bez veze ostali u BIH.

RO
roki5432
13:48 19.08.2014.

Zar on misli da mu je BOG dozvolio da govori protiv evolucije, vremena, razvoja. Čovjek se razvija i mijenja kroz vrijeme, isto kao i sve živo i neživo. Stvaraju se nove kulture, civilizacije,razvija se tehnologija, nagomilava znanje (i pojedinačno i kolektivno).I ako za mnoge stvari znanost nema odgovor i ako sve to pripisujemo božanskom djelu (nastanak svemira, materija, DNK .... život), i sada se nađe spodoba koja želi sve vratiti u vrijeme od prije 1000 godina. Ne mogu vjerovati da ima uopće netko tko to može slušati. BOG sigurno nije dao dozvolu da se interesi uske skupine, izgubljenih u vremenu i prostoru, ostvaruju na krvi i zločinima... Vjerujem da BOG ima rješenje i za takve i one koji ih hrane glupostima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije