Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjedovali u valjevu

Udruga 'Četnici' traži smjene u policiji zbog uhićenja napadača na 'Žene u crnom'

žene u crnom
Branimir Bradarić/VLM
16.07.2014.
u 14:54

Mediji u Srbiji podsjećaju kako je policija zbog napada na "Žene u crnom" uhitila 11 osoba od kojih su neki poznati kriminalci

Rezervisti i pripadnici udruge "Četnici Valjevo" prosvjedovali su u središtu Valjeva, tražeći smjenu načelnika policije i javnog tužitelja zbog uhićenja skupine Valjevaca koji su 8. srpnja u središtu grada napali aktivistice mirovne udruge "Žene u crnom", javljaju mediji u Srbiji.

- Tražimo ostavke zbog uhićenja, prekomjerne uporabe sile i loše procjene sigurnosti skupa koji je odobren "Ženama u crnom". Upozoravamo sve mjerodavne da ako protiv privedenih mladića podignu optužnicu, započet ćemo i s masovnijim prosvjedima - poručio je izvjesni Ljubomir Bradić, predsjednik Udruženja boraca rata od 1990. koji je organizator prosvjeda i koji je u zahtjevu za prijavu skupa naveo jamče da prosvjedu "neće nazočiti pederi, homoseksualci, lezbijke i žene u crnom".

Mediji u Srbiji podsjećaju kako je policija zbog napada na "Žene u crnom" uhitila 11 osoba od kojih su neki poznati kriminalci i već su ranije optuživani za iznudu i ubojstvo, nezakonito držanje i nošenje oružja te za sudjelovanja u tuči i nanošenja ozljeda.

>>Vrijeđali Žene u crnom: 'Ustaše, što ne stojite za Jasenovac'

Komentara 23

NI
ninja72
15:43 16.07.2014.

.. takvima nasi vladajuci nece stajati na putu u EU.

KA
kafka
10:53 17.07.2014.

Zar će oni moći u Europu s takvim udrugama s imenom zločinaca? . . . . . . Zar se nitko u Srbiji tome ne protivi? . . . . . . ?? . . . . . . . . . . . . . . Kada su to naše vlasti reagirale na takvo što?

GR
grm
15:56 16.07.2014.

Kako bi se reagiralo na udrugu "USTASE" u Hrvatskoj??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije