Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dačić:

U suradnji s EU moramo spriječiti odlazak srpskih državljana u ratove

Ivica Dačić
Foto: Tomislav Krasnec
20.08.2014.
u 13:38

Trebamo pronaći zajednički odgovor s EU jer Unija ima slične probleme, kaže Ivica Dačić, dopredsjednik srpske vlade i ministar vanjskih poslova

Dopredsjednik srpske vlade i ministar vanjskih poslova, Ivica Dačić je izjavio kako valja pronaći pravni mehanizam za sprječavanje odlaska državljana Srbije na strana ratišta dodajući kako zajednički odgovor treba tražiti sa zemljama Europske unije, javlja agencija Tanjug.

- Nije dobro za interese Srbije da naši državljani sudjeluju u raznim sukobima širom svijeta i valja pronaći pravni mehanizam kako bi se to ubuduće što više ograničilo - rekao je Dačić dodajući kako "nije problem samo Ukrajina gdje se naši građani bore na obje strane, već i sudjelovanje nekih naših državljana u Siriji, Bliskom istoku i Iraku, odnosno islamskim ekstremističkim grupacijama".

- Trebamo pronaći zajednički odgovor s EU jer Unija ima slične probleme - rekao je Dačić.

>>Srbija: Ne može ratovanje biti legitimno zanimanje

>>Srpske vlasti pripremaju "rat" svojim državljanima koji ratuju u svijetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije