Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
amfilohije bacio kletvu

'Tko je protiv Rusije, dabogda živo meso od njega otpadalo'

Amfilohije Radović
Foto: Youtube Screenshot
29.04.2014.
u 20:07

Izjava je ovo ne nekog ogorčenog oporbenog crnogorskog političara minorne stranke, već glavom i bradom mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića

– Tko ne bio vjeran jednojezičnoj, jednokrvnoj Rusiji, dabogda živo meso od njega otpadalo, bio proklet tri puta i 3000 puta od mene. To je ono što je ostavio Sveti Petar Cetinjski svojim Crnogorcima, pa bi bilo dobro da i sadašnji predsjednik Vlade Crne Gore pročita ove riječi u trenutku kada po prvi put u povijesti zavodi sankcije Rusiji – izjava je ne nekog ogorčenog oporbenog crnogorskog političara minorne stranke, već glavom i bradom mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića koji je ovim riječima osudio aktualnu politiku Podgorice prema Rusiji.

Kako javljaju mediji u Srbiji, Amfilohije je ovu kletvu izrekao prilikom današnjeg predstavljanja knjige "Vratiti se Rusiji" direktora Ruskog instituta za strateška istraživanja Leonida Rešetnjikova koji je danas u Beogradu od srpskog patrijarha Irineja primio Orden svetog cara Konstantina, ali je crnogorskog premijera nazvao "izdajnikom".

Analitičar religije Živica Tucić kaže kako u govoru kršćana ne može biti kletve, posebno ne upućenih onima koji su na vlasti jer je prema Bibliji, vlast dana od Boga, bez obzira je li ona dobra ili loša.

– Uvijek se za nju moramo moliti ako nije dobra prema nekim mjerilima da bi bila bolja i da se popravi, a ako je dobra, neka ostane dobra i da se zahvali Bogu za takvu vlast – pojasnio je Tucić Tanjugu.

>>Mitropolit Amfilohije: NATO je Četvrti Reich

Komentara 56

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
21:13 29.04.2014.

Od ovakvih se Srbi i uče,Bog da te sačuva,kakva sramota i bruka.

KA
kafka
21:16 29.04.2014.

'Tko je protiv Rusije, dabogda živo meso od njega otpadalo' - bolesna izjava!

MO
Moskvich
21:14 29.04.2014.

Ja sam protiv Hitlera-Putina ,a ti Anfilotije jedi govna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije