Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dačić se premišlja

Tadić odustao od nove vlade zbog Dačića

Boris Tadić
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
15.04.2014.
u 20:24

Vučić je na sjednici Glavnog odbora SNS najavio kako će "u sljedećih godinu ili dvije svi živjeti teško i morati trpjeti dok Srbija ne stane na zdrave noge"

Mandatar nove srpske vlade, Aleksandar Vučić danas je objavio kako će novu vladu činiti ministri iz Srpske napredne stranke, Saveza vojvođanskih Mađara, a odgovor na ponudu se očekuje od Dačićeve Socijalističke partije Srbije. S vođom Nove demokratske stranke, Borisom Tadićem, pregovori su prekinuti jer je on odmah rekao kako ne želi u vladu u kojoj je Ivica Dačić, prenose mediji u Srbiji.

Vučić je na sjednici Glavnog odbora SNS-a najavio kako će "u sljedećih godinu ili dvije svi živjeti teško i morati trpjeti dok Srbija ne stane na zdrave noge".  – Žalost, jad i siromaštvo, sve ono što su nam ostavili oni prije nas i tu svijest da nam sve treba pasti s neba, mi ćemo se boriti protiv toga. Borit ćemo se za normalnu i uspješnu Srbiju zdrave ekonomije, makar morali u sljedećih godinu-dvije trpjeti. A najviše će morati trpjeti političari – rekao je Vučić dodajući kako je "SPS-u ponudio u skladu s njihovom snagom, koja je značajno manja nego snaga SNS-a, ali imajući u vidu potrebu da pravimo Srbiju ujedinjenja, a ne podjela i pokazujemo da smo drukčiji od ostalih. Znam da neka druga stranka, da ima 60 posto, ne bi željela vidjeti nikog drugoj". Najavio je da će nova srpska vlada koja će biti formirana 27. travnja, biti mala i imat će samo 17 ministara.

>>Nikoliću 300 eura manje, rumunjskom predsjedniku plaća manja od hrvatskih zastupnika

>>Naprednjaci ogorčeni jer će imati samo 5 ili 6 ministara

Komentara 3

CR
crocro
22:21 15.04.2014.

Ima li koji Hrvat koji će biti član srpske vlade ili koji će biti predstavnik Hrvatske nacionalnosti u srpskom parlamentu. Barem toliko koliko ima srba u Hrvatskim državnim institucijama, vladi i Saboru. Štoviše postoji mogućnost da srbin zastupa Hrvatsku u europskom parlamentu. A naš premijer priča o ugroženosti manjina tj. udaru na manjine zbog uporabe ćirilice. A ne priča o ugrozi Hrvata u Vukovaru koji će morati čitati ćirilicu. I gledati i čitati.

Avatar Kapetan Magelan
Kapetan Magelan
11:33 16.04.2014.

Hvalim te bože samo kad ovog nalickanog puderijanca nećemo ponovo gledati!!!.

MO
morituriite
20:32 15.04.2014.

Ah ovo su dobre vijesti! U suprotnom bi nam svakodnevno bio serviran nastavak idilične ljubavne veze Josipović-Tadić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije