Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVKO BUDIMIR:

'Republika Srpska je genocidna tvorevina, a Federacija BiH nepravedna'

Živko Budimir
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
05.09.2014.
u 17:19

Budimir je poručio da Daytonski sporazum "više nije Sveto pismo"

Republika Srpska je "genocidna tvorevina", izjavio je danas Živko Budimir, predsjednik drugog bosanskohercegovačkog entiteta, Federacije BiH, prenose lokalni mediji.

Budimir, koji se kandidirao za hrvatskog člana predsjedništva BiH, na izvanrednoj je konferenciji za novinare u Sarajevu rekao da će se na novoj funkciji zalagati za ukidanje Republike Srpske, ali i same Federacije BiH, koju je nazvao "nepravednom i nefunkcionalnom". Poručio je da Daytonski sporazum "više nije Sveto pismo" i najavio da će se zalagati za regionalizaciju BiH po geografskim, privrednim i multinacionalnim principima.

Budimir je osudio izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da taj entitet namjerava jačati svoje funkcije i sve više ići prema tome da bude država. Budimir je rekao da je tom izjavom prijeđen prag tolerancije te da se ne smije dopustiti da jedan dužnosnik javno govori o raspadu BiH, a da pri tome ne snosi nikakve pravne sankcije.

>> Dodik: Republiku Srpsku vidim ujedinjenu sa Srbijom

>> Živko Budimir osuđen na šest mjeseci zatvora

Komentara 41

LL
lllljjjjjjjjjjgzg
17:37 05.09.2014.

TZV srpska je svakako tvorevina i genocidna

Avatar Androkoma
Androkoma
17:58 05.09.2014.

"Republika Srpska je "genocidna tvorevina", izjavio je danas Živko Budimir, rekao da će se na novoj funkciji zalagati za ukidanje Republike Srpske" Budimireeeeeeeeeeee Legendoooooooooooooooooooooooooooooo

PE
peroilak62
18:41 05.09.2014.

Probudio se Budimir,blize se izbori a nije biran prvi puta pa nece vise stolovati ,on ne predstavlja nikoga.Ostalo je istina.RS je stvorena na genocidu i treba je smanjiti i vratiti ono sto je oteto jer drugacije nece biti mira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije