Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kosovo

Priština pod pritiskom pristala na sud za ratne zločine

STR-1234/PIXSELL
23.04.2014.
u 16:19

Kako prenose mediji, Vekarić je podsjetio kako tužiteljstvo za ratne zločine Srbije već sada ima dobru suradnju sa specijalnim istražnim timom Europske unije

Odluka kosovske skupštine da usvoji zakone o osnivanju specijalnog suda za ratne zločine počinjene na Kosovu pa i one koje su počinili pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova, donesena je nakon velikog međunarodnog pritiska, ocjenjuju pravosudni dužnosnici u Srbiji, poput zamjenika srpskog tužitelja za ratne zločine Brune Vekarića koji drži kako obitelji žrtava konačno dobiti odgovor što je s njihovim najbližima.

Kako prenose mediji, Vekarić je podsjetio kako tužiteljstvo za ratne zločine Srbije već sada ima dobru suradnju sa specijalnim istražnim timom Europske unije i očekuje dobru suradnju i s međunarodnim institucijama koji će osnovati specijalni sud za ratne zločine na Kosovu pa i one o navodnom, uzimanju organa ubijenih Srba, o kojima se u Srbiji uvelike priča, ali bez ozbiljnijih dokaza. Kosovska skupština je usvojila zakone o produženju mandata Eulexa i osnivanju specijalnog suda za istragu ratnih zločina za koje je glasovalo 89 zastupnika, 22 je bilo protiv, a dva su bila suzdržana.

>> Kosovo odlučuje o sudu za istraživanje krađe srpskih organa

Ključne riječi

Komentara 5

SE
selbivoje
13:51 24.04.2014.

odgovor "mzungu" posto nema odgovora tebi do sada rekoh da ti odgovorim, ako nista za drugo nesto ces nauciti od toga,dakle sljedece: dakle prvo 1.naravno da se ne radi o srbiji, ali srbiji kao agresoru na kosovo 2. ne radiadi se tu o vrijednosti nego o agresoru i branitelju 3. mi se sa ubicama ne mozemo voljeti,ako ubica nema ni savjest priznavanja krivice,dakle krivnju prebacuje zrtvi. 4. nikada se zlocinac ne izjednacuje nacijom, ali nacija moze da se okrivi kao krsitelji i zlostavljaci a za to i ne mora da ispasta pojedinac, njemci nisu bili svi zlocinci, ali njemacka je zlostavljala u drugom svjetskom ratu i zbog toga su platili i bili u katarzi, danas smo svuda svjedoci da se i narodi kaznjavaju zbog pojedinaca,a u srbiji nisu bili pojedinci krivi, no mislim da su kao narod bili se opredeljili da dopuste da ih mrznja nnad drugim narodima zavede

Avatar una12
una12
16:11 24.04.2014.

Svako mora odgovarati za zlocine koje su pocinili, Albanci sa Kosova tu nece biti izuzetak.

WC
wolf_cro
18:02 24.04.2014.

Kad bi u pitanju bila čista objektivna namjera da se zločini (oni koji se jesu dogodili, a ne izmišljotine) sankcionirali to bih podržao. Međudim, iz iskustva znamo da će srbi po svojim memorandumskim postulatima pokušati dokazivati kako je Kosovo nastalo na zločinima i genocidu nad njima. Scenarij već viđen. Što je sa masovnim grobnicama ubijenih albanaca koje su dovozili šleperima i kopali oko Beograda da sakriju zločine?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije