Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poplavljene i kuće

Poplave pogodile Srbiju. Evakuirano više od 400 ljudi

poplave u Srbiji
Foto: Youtube Screenshot
1/2
20.04.2014.
u 13:27

Prikazujući kataklizmičke prizore srbijanski mediji navode kako su poplavljene poljoprivredne površine, ceste su neprohodni te je otežano snabdijevanje građana i najosnovnijim namirnicama

U pet općina na područjima zapadne, istočne i srednje Srbije radi naraslih vodostaja do sada je evakuirano gotovo 500 obitelji dok su na tisuće ljudi ostale bez pitke vode i električne energije.

O razini problema sa kojima se suočavaju tamošnji građani govori i primjer iz sela Barlovo gdje je tijekom prošle noći rijeka Timok se izlila i porušila desetak kuća dok je više njih poplavljeno.

Prikazujući kataklizmičke prizore srbijanski mediji navode kako su poplavljene poljoprivredne površine, ceste su neprohodni te je otežano snabdijevanje građana i najosnovnijim namirnicama. Pričinjena je i velika materijalna šteta na već zasađenim usjevima. Navodi se i da je osnovni razlog poplava naglo topljenje snijega koji je proteklih dana napadao u tim dijelovima Srbije ali i obilne kiše koje su padala proteklih nekoliko dana.

Iz MUP-a Srbije navode kako su na terenu brojne ekipe vatrogasaca, spasilaca kao i specijaliziranih ekipa za spašavanje na vodi I dok se u nekim ugroženim područjima polako bilježi stagnacija vodostaja raste razina vode u Požegi. Tamo je već poplavljeno 50 kućanstava, a voda je ušla i u stotinjak pomoćnih objekata. Trenutno je oko ovoga grada poplavljeno oko 1500 hektara poljoprivrednoga zemljišta. Jučer je u Općina Požega proglašena i izvanredna situacija obrane od poplava. Radi poplava danas će u Beogradu biti održana i sjednica Štaba za izvanredne situacije.

>> Zašto poplave ako se 785 milijuna kuna godišnje troši da ih ne bude

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
13:39 20.04.2014.

Sretan Uskrs braćo srbi

BE
berija
13:56 20.04.2014.

Dobro što je otežano snabdjevanje (što god to bilo) no što je s opskrbom, je l' bar ona uredna?

SV
stjepan v.
15:34 20.04.2014.

a koliko su oni ostavili mina u Hrvatskoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije