Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neimenovan dužnosnik

'NATO bombardiranje Srbije bilo u skladu s pravom'

Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
14.04.2014.
u 15:30

Dopisniku Bete neimenovani dužnosnik je stavio do znanja kako "jest stvar povijesnog sjećanja da nije bilo posebne rezolucije Vijeća sigurnosti UN o zračnim udarima NATO radi zaštite civila od etničkog čišćenja na Kosovu

Napad NATO-a na Srbiju 1999. bio je "potpuno u skladu s međunarodnim pravom, iako bez specifične rezolucije (Vijeća sigurnosti UN) koja bi to odobrila - rekao je jedan dužnosnik u sjedištu Atlantskog saveza komentirajući jučerašnje izvješće agencije Beta iz Bruxellesa kako je NATO prvi put službeno priopćio da je Srbiju bombardirao bez odobrenja VS UN.

Naime, dopisniku Bete neimenovani dužnosnik je stavio do znanja kako "jest stvar povijesnog sjećanja da nije bilo posebne rezolucije Vijeća sigurnosti UN o zračnim udarima NATO radi zaštite civila od etničkog čišćenja na Kosovu.

Beta je prenijela prošlotjedno priopćenje NATO u kojem se u nekoliko "činjeničkih točaka" odbacuje stav Rusije kako su vojna intervencija NATO 1999. i proglašenje neovisnosti Kosova "presedan koji opravdava rusko pripojenje Krima".

>> Naprednjaci ogorčeni jer će imati samo 5 ili 6 ministara

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar vasilije
vasilije
14:57 15.04.2014.

chemica kada će Amerika da odgova za genocide ckoja je pravila ???

Avatar vasilije
vasilije
14:56 15.04.2014.

chemica zar nije genocid kada strada pola milona dece ??? na pitanje da je pola miliona Iračke dece umrlo je kao posledica sankcija u Iraku. I da li je to vredelo . Medlin Olbrajt je odgovorila: „Da, vredelo je“. zjavilalo je“. zjavila je da je ubistvo 500.000 dece za ciljeve spoljne politike SAD-a opravdano.

MU
mudrilopov
20:13 16.04.2014.

Bio je u skladu s pravom, s pravom jacega. Taj oblik prava (tko jaci taj tlaci) postoji vec tisucljecima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije