Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blic:

'Miloševićeva udovica u kontaktu s ubojicom Slavka Ćuruvije'

Slavko Ćuruvija
Foto: Screenshot Youtube
19.01.2014.
u 12:30

Prema nekim indicijama, Mira Marković je naložila Radomiru Markoviću, šefu Miloševićeve tajne službe koji je i optužen kao organizator, ubojstvo Slavka Ćuruvije zbog njegovog pisanja i kritika na Miloševićev režim.

Beogradski Blic tvrdi da je Mira Marković, udovica Slobodana Miloševića koja uživa azil u Rusiji, u stalnom kontaktu s ubojicom Slavka Ćuruvije, Miroslavom Kurakom i to preko Dragana Filipovića Fiće, u vrijeme ubojstva vlasnika Dnevnog telegrafa, zamjenik načelnika Druge uprave za obavještajni rad DB-a i savjetnik šefa tajne službe, Radomira Markovića, za specijalne operacije.

- Kurak, koji je nedavno otišao na jednotjedni safari između Tanzanije i Kenije, teleonom je zvao Filipovića, koji živi u Šangaju, gdje je pobjegao u vrijeme akcije Sablja, nakon Đinđićeva ubojstva. Filipović se stalno čuje i s bivšom predsjednicom JUL-a i često je posjećuje u Moskvi - tvrdi neimenovani izvor Blica.

Prema nekim indicijama, Mira Marković je naložila Radomiru Markoviću, šefu Miloševićeve tajne službe koji je i optužen kao organizator, ubojstvo Slavka Ćuruvije zbog njegovog pisanja i kritika na Miloševićev režim. Filipović je bio i savjetnik Radovana Karadžića i tvrdi Blicov izvor, zna što se događalo u srpskoj tajnoj službi, što je ona sve radila, tko je ubio Ćuruviju, ali može dati informacije i o drugim zločinima koje je počinila srpska državna sigurnost.

Filipović, kojega kolege u DB-u opisuju kao puno više sklonog oružju i borilačkim vještinama nego sofisticiranim obavještajnim metodama, okrenuo se pisanju i u svojim knjigama, poput znakovito naslovljene "Anatomije globalističkog smrada", iznosi podatke o svom poslu u DB-u i ne skriva da je bio praktički savjetnik za likvidacije pa otkriva kako je za vrijeme bombardiranja Srbije od strane NATO snaga zbog zločina koje je Srbija činila na Kosovu i Miloševićevog odbijanja da srpska vojska i policija napusti Kosovo, planirano ubojstvo Georga Sorosa jer je financirao nevladine udruge u Srbiji koje su bile kritične prema Miloševićevu režimu.

- On je podržavao američko bombardiranje, nazivajući ga demokratskim činom. To je najvjerojatnije bio razlog zbog kojeg je likvidiran. Za njegovu smrt globalisti okrivljuju isključivo DB, mada je objektivno to mogla počiniti bilo koja od domoljubnih grupacija, kojih je tada u Srbiji bilo na desetine - piše o Ćuruviji Filipović u jednoj od svojih knjiga.

>>Sloba i Mira preko Državne sigurnosti ubijali su svoje protivnike

>>Napisana optužnica protiv ubojica Slavka Ćuruvije!

Komentara 2

JA
jamanuša
14:51 21.01.2014.

drugarica Mira je za razliko od Vožda dejstvovala na unutrašnjem plau- uklanjanju demokracije odnosno glasa razuma kod onog malog broja građana.

TH
thekurcula
12:45 23.01.2014.

Blic je u Srbiji, a to ovdašnja publika uglavnom ne zna, senzaciolistički list u službi potpaljivanja javnog mnjenja sa stanovišta, u osnovi, antisrpskih političkih platformi. Zato se ne morate čuditi što se upravo Blic najčešće citira u Večernjem listu. Međutim,m, publika tog lista u Srbiji nije prevelika i ne veruje mu se baš puno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije