Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI CENTAR

Kupci iz Srbije stižu u Ikeu, dobit će povrat PDV-a za račune iznad 740 kuna

Ikea
Foto: Marko Prpić/Pixsell
16.08.2014.
u 18:27

Hrvatska Ikea skuplja je od mađarske, ali jeftinija od srbijanskih preprodavača

Vijest o otvaranju trgovačkog centra Ikea u Zagrebu idući četvrtak sa zanimanjem su osim domaćih kupaca dočekali i oni u Srbiji. Naime, kako je objavila Politika, kupci iz Srbije mogu dobiti povrat PDV-a za račune iznad 740 kuna. To su već iskorištavali prilikom kupovine u Mađarskoj, gdje je PDV još veći nego kod nas - 27 posto.

- Na kraju kupovine potrebno je doći s računom i putovnicom na Odjel povrata i zamjene robe i tamo će im kolege ispuniti odgovarajuće formulare. Povrat plaćenog PDV-a može se preuzeti, kako je naznačeno, za svaku zemlju na formularima koje kupac dobije - rekla je za Politiku menadžerica hrvatske Ikee.

Politika je također usporedila cijene ustanovivši kako isti artikli u Hrvatskoj koštaju nešto više nego u Mađarskoj, ali i nešto manje nego kod srbijanskih preprodavača. Jedan od najtraženijih proizvoda, stolčić Lack, u hrvatskom je katalogu 69,90 ku­na (9,1 eura), na stranici mađarske Ikee 2.490 forinti (7,9 eura), a na beogradskom buvljaku oko 1400 dinara (11,9 eura).

>> Prva Ikea u Hrvatskoj otvara se 21. kolovoza u 10 sati

>> 'U Ikei nisu svjesni 
da se u Hrvatskoj 
ne moraju bojati gužvi'

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar nijeminišta
nijeminišta
18:39 16.08.2014.

"Povrat plaćenog PDV-a može se preuzeti, kako je naznačeno, za svaku zemlju na formularima koje kupac dobije" - što za boga miloga ovo znači??? povrat pdv-a se može preuzeti za svaku zemlju???

Avatar airbizz
airbizz
19:42 16.08.2014.

svako otvaranje novog objekta prati manje cijene i sva sila zaposlenih.kad prestane slikanje reže se broj zaposlenih i korigiranje cijena.

LE
lebar
19:13 16.08.2014.

mozemo ocikivati u jesen i zimu izvjesca nasih medija sa cestarina iz smjera srbije..,jos ima sanse da nesto zaradimo od turizma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije