Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLASOVANJE

Kosovo odlučuje o sudu za istraživanje krađe srpskih organa

Hashim Thaçi
Tobias Hase/DPA/PIXSELL
19.04.2014.
u 16:16

To je nepravedno prema žrtvi i borbi građana Kosova, no kosovski parlament će poštivati i međunarodne standarde, poručio je Thaçi

Premijer Kosova Hashim Thaçi rekao je da će pozvati parlament da stvori poseban sud s podrškom Europske unije koji će istraživati optužbe da su albanski vojnici vadili organe iz tijela ljudi srpske nacionalnosti tijekom rata devedesetih, prenosi euronews. I sam Thaçi optuživan je za vađenje organa.

- To je nepravedno prema žrtvi i borbi građana Kosova, no kosovski parlament će poštivati odluke i međunarodne standarde i raditi na jačanju suradnje s SAD-om i Europskom unijom - rekao je Thaçi.

Thaçi je naglasio da bi parlament o sudu trebao glasovati idući tjedan. Odbije li parlament osnivanje suda slučaj s organima ići će na Vijeće sigurnosti UN-a.

>> Studenti u Prištini izvrijeđali kosovskog premijera Thacija

Komentara 10

Avatar Lt Rinas
Lt Rinas
14:45 21.04.2014.

Novinar je, ...za izraz kojim bih ga opisao, dobio bih zabranu...kradja srpskih organa?! Kradja???!! Srpskih !!?? Jedino stoji "organa". A to za sud...cinizmu zapada nikad kraja. Sud ce samo sluziti da se udari tocka na i, da se legaliziraju svaa ubojstva koja je OVK pocinio. Da podsjetim, Srbi za svoja ubojstva odgovaraju i pred Haagom i pred svojim sudovima. Zalosno.

Avatar vasilije
vasilije
21:21 19.04.2014.

Zašto Haški tribunal se ne bavi ovim groznim zločinom

Avatar -zztop-
-zztop-
19:52 19.04.2014.

ah ah, nepravedno prema građanima Kosova ,' a što je sa žrtvama ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije