Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ciparski šef diplomacije

Kasulidis:Srbija neće morati priznati Kosovo zbog ulaska u EU

Foto: Filip Brala/PIXSELL
01.03.2014.
u 13:54

Ciparski šef diplomacije je podsjetio da je međunarodna zajednica pozdravila Bruxelleski sporazum

- Kako stvari trenutno stoje - Srbija neće biti obvezna priznati neovisnost Kosova, jer kao što je poznato, odluke u EU se donose konsenzusom, a imamo pet država-članica EU koje ne priznaju sadašnji status Kosova - rekao je za agenciju Tanjug ministar vanjskih odnosa Cipra, Joanis Kasulidis čija je zemlja jedna od pet članica EU koje nisu priznale neovisnost Kosova.

Ciparski šef diplomacije je podsjetio da je međunarodna zajednica pozdravila Bruxelleski sporazum, za čije je postizanje, kako je rekao, bilo potrebno pokazati dosta hrabrosti i državničkog umijeća, ali je priznao kako je "sada suviše rano govoriti o tome što će biti na kraju pregovaračkog procesa". - Taj sporazum je omogućio Srbiji da ispuni kriterije kako bi otpočela pristupne pregovore s Europskom unijom, dok je Kosovo istovremeno počelo pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju - podsjetio je.

>> Kosovo obilježava šest godina neovisnosti

Komentara 9

VI
Villaince
15:07 01.03.2014.

Magelan? Srpski ustav iz 1990 kojom Srbija proglasava neovisnost od Yu a istovremeno uzurpira sve njezine institucije, je sluzilo da se sto prije krene u rat kako bi Milosevic i Srbija mogli ostvariti Veliku Srbiju. Pokrenuli ste 4 rata, svaki ste izgubili, poznati ste po najvecim zlocinima u Europi nakon II svjetskog rata, bombardirao vas je Nato (kamo srece da je to bilo jos 1991)... Drugo poluvrijeme je za vas davno zavrsilo!!!

NM
nemirno more
17:01 01.03.2014.

Ko to kaze,ko to laze...

Avatar imotska115
imotska115
14:17 01.03.2014.

Za neke nacije postoje dvojni zakoni a za neke ne. Oni jos danas nisu priznalu Hrvatsku drzavu zasto bi onda i Kosovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije