Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Slobodi

Haaški zatvorenik Dario Kordić u petak stiže u Zagreb

haag
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
03.06.2014.
u 18:18

Bivši čelnik bosanskih Hrvata bio je na Haaškome sudu osuđen na 25 godina zatvora zbog ratnih zločina u srednjoj Bosni

Haaški zatvorenik Dario Kordić u petak izlazi na slobodu. Bivši predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine i potpredsjednik Hrvatske zajednice Herceg Bosne bio je osuđen na Haaškom sudu za ratne zločine na 25 godina zatvora zbog zločina koji su počinjeni u srednjoj Bosni. Prema pravilima Haaškog suda, zatvorenik može biti pušten iz zatvora nakon što odsluži dvije trećine kazne.

– Dario u četvrtak napušta zatvor u Grazu. Policija ga vozi u Beč u kojemu će prespavati. U petak u 13 sati avionom ide u Zagreb. U Zračnoj luci Zagreb planira se doček u 14 sati – piše na Kordićevoj Facebook stranici.

Presuda Dariju Kordiću od 25 godina najveća je kazna koju je dobio neki politički vođa u BiH. Kordić se od 2006. nalazi u zatvoru Karlaua u austrijskom gradu Grazu. U zatvoru se potpuno okrenuo religiji i duhovnom životu.

Dario Kordić rođen je 14. prosinca 1960. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Busovači, a 1983. diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti u Sarajevu. Bio je novinar, a od 1985. bio je zaposlen u firmi “Vatrostalna” u Busovači. Za vrijeme raspada Jugoslavije i rata u BiH Kordić je bio jedan od najutjecajnijih Hrvata u srednjoj Bosni.

Ključne riječi

Komentara 58

DO
dobar
18:40 03.06.2014.

Dobro nam dosao istinski domoljube , odrobijao si nevin i odsjedio si nevin u zatvoru ali si ostao moralna vertikala iako su ti nudili mnoge pogodnosti samo da oblatis prvog hrvatskog predsjednika ali ostao si ponos Hrvata i neka ti je sretan izlazak iz nezasluzenog zatvora osuden si samo zato jer si volio svoju domovinu i branio svoj narod. Ti niti jesi niti si ikad bio za nas Hrvate ratni zlocinac i ostao si dostojanstven i moralna vertikala mnogima i mnogi bi se trebali ugledati na Tebe. Znam da mnogima u danasnjoj vlasti neces dobro doci ali za sve domoljube dobro nam dosao i da budes sretan sa svojom obitelji i iskrenim domoljubima koji te nisu i nece nikad zaboraviti

QQ
qqriqrac
19:08 03.06.2014.

Dario, hvala Ti što si obranio s HVO-om jedini neokupirani dio BiH 92. g. (bez armije BiH koja još nije bila u ratu!!!) ,a potom i spasio hrvatske enklave u srednjoj Bosni, jer bi doživjeli potpunu katastrofu kao u onimim također okruženim enklavama u Kaknju, Varešu, Travniku, Bugojnu, Fojnici, Konjicu... gdje su svi Hrvati pobijeni ili protjerani od muslimanskih snaga. Hvala za pomoć u "Oluji" gdje su HV i HVO zajedničkim snagama okružile Knin s bosanske strane.Hrvatski narod Ti nikada to neće zaboraviti Tvoju žrtvu. Želim Ti da uživaš u slobodi zajedno s Tvojom cijenjenom obitelji. Živio. Živjela slobodna i neovisna Hrvatska kao i hrvatski narod u BiH.

LO
lopti28
19:13 03.06.2014.

Kordić je nevin čovjek,civil,a smjestio mu je Anto Nobilo i Orsat Miljenić koji su falsificirali izvješće MUP-a i izmislili svjedoka,pa su oprali Blaškića a uvalili Kordića.Netko će zato trebati odgovarati kad tad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije