Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIZIRAO

Webber: Današnja formula 1 nema veze s utrkivanjem

mark webber
Reuters (Ilustracija)
Autori: Vecernji.hr, GP1
19.11.2014.
u 16:50

- Sada je gotovo sramotno kada F1 bolid izlazi iz boksa. To je poput malo jače GP2 serije; ovo nije formula 1 na koju smo svi navikli.

Mark Webber još je jedan od bivših vozača koji je kritizirao put kojim ide današnja formula 1. Australac je krajem prošle godine najelitnije oktansko natjecanje zamijenio WEC-om u kojem nastupa za Porsche. Za Salzburger Nachrichten opisao je svoje viđenje sporta:

- Moram reći da ovog trenutka postoje važnije stvari od formule 1. Govorim o prosperitetu cijelog sporta. Pogledajte Kimija Raikkonena… Ovo nije utrkivanje. Kada bi bolide mogli voziti na samoj granici on bi opet bio tu. Vozio bi najbrže krugove jedan za drugim a sada je potpuno frustriran. Osim toga, zanimljivo je i ovo što je Bernie rekao za mladu publiku.

Formula 1 će sljedeće godine imati 17-godišnjeg debitanta a Webber nije impresioniran tim odabirom:

- Nisam siguran da ljudi žele dati 400 eura za kartu kako bi gledali 17-godišnjaka. Imali smo druge slučajeve, poput Fernanda ili Kimija, ali to su posebne situacije i bolidi su tada bili puno teži za voziti, pogotovo fizički.

- Sada je gotovo sramotno kada F1 bolid izlazi iz boksa. To je poput malo jače GP2 serije; ovo nije formula 1 na koju smo svi navikli.

Očito je da Webberu ne nedostaje najelitnije oktansko natjecanje:

- Prošlo je nekoliko mjeseci od kada sam zadnji puta pogledao cijelu utrku na TV-u. Poslije Brazila sam bio u automobilu i slušao radio, 85% priče bilo je o gumama. To je frustrirajuće, ne samo za vozače već i za navijače. U zadnje tri ili četiri godine učinjeno je puno toga zbog čega navijači više ne favoriziraju ovo natjecanje. Četiri ulaska u boks, čemu to? Zatim problem vozača koji plaćaju svoja mjesta – trebali bi imati apsolutno najbolje vozače u formuli 1 ali neki dečki koji pripadaju ovom sportu ne mogu prikupiti 400 000 eura koje trebaju za jedan dan testiranja - rekao je Webber.

38-godišnji Australac osvrnuo se i na svog bivšeg momčadskog kolegu Sebastiana Vettela te dodaje da nije iznenađen njegovim vjerojatnim prelaskom u Ferrari.

- Očekivao sam da će na kraju otići tamo gdje svi sada mislimo da će ići. Sljedeća momčad bit će njegova zadnja u Formuli 1. Bio je frustriran, želi rezultate, ali isto tako zna da mora biti strpljiv. Odluka je možda stvarno ispravna – kada je Lewis napustio McLaren svi su govorili da je lud. Pogledajte ga sada.

>> Više pročitajte na GP1.hr

>> Bernie: Hamilton bi bio bolji prvak, njega svi znaju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije