Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN KINE

Mercedesu još jednom prvi startni red i dokaz da su trenutno najbrži

Formula Mercedes
Reuters/PIXSELL
11.04.2015.
u 09:45

Lewis Hamilton već je u svom prvom krugu odvozio vrijeme koje je bilo dovoljno za najbolju startnu poziciju

U kvalifikacijama za VN Kine momčad Mercedesa zauzela je prvo i drugo mjesto. Tako će u sutrašnju utrku kao prvi startati Lewis Hamilton, ispred momčadskog kolege Nice Rosberga, piše GP1.hr. Iza Mercedesa, drugi i treći red popunili su Williams i Ferrari.

Q1

Prvi vozači koji su izašli na stazu to su učinili na tvrđoj komponenti guma, unatoč Pirellijevoj procjeni da je razlika između komponenti oko dvije sekunde po krugu. Prvi mjerodavan krug postavio je Sebastian Vettel, no ubrzo je gotovo dvije sekunde bržim krugom na prvo mjesto zasjeo Hamilton. U prvom izlazu Red Bull i Williams uopće nisu izlazili, dok su Nasr i Hulkenberg zasjeli na visoke pozicije, s obzirom na mekšu komponentu guma. U drugom izlazu na stazu Red Bull i Williams su odmah izašli na mekšoj komponenti guma, a ponovno su, na mekšoj komponenti, izašli i vozači Ferrarija. Bottas, Raikkonen i zatim Vettel su redom preuzimali prvu poziciju, dok se Red Bull mučio s bolidom te je Kvjat uspio doći tek na sedmu poziciju, koja je na kraju postala petnaesta.

Po isteku vremena svoje su prolaske osigurali i vozači Toro Rossa i Lotusa, dok su McLareni nakon svojih krugova bili šesnaesti i sedamnaesti, Button tek četiri tisućinke sekunde ispred Alonsa. Na kraju su se kvalificirali sedamnaesti i osamnaesti, dok je ispred njih bio Hulkenberg. Ispali su Hulkenberg, McLareni i Manori.

Q2

Na početku runde je Kvjatu rečeno da se očekuje 1:38.0 kao vrijeme prolaska. U svojim prvim krugovima Hamilton i Rosberg su uzeli prvu i drugu poziciju te mirno odgledali ostatak druge kvalifikacijske runde. Nakon prvog izlaza su treći i četvrti bili Lotusi, a Ferrari nije izlazio. U drugim vožnjama su Vettel i Raikkonen uzeli treću i četvrtu poziciju, a tijesna borba u sredini poretka završila je tako da su ispali Maldonado, Kvjat, Sainz, Verstappen i Perez, dok su oba Saubera i Grosjean u Lotusu prošli u treću rundu.

Q3

Lewis Hamilton već je u svom prvom krugu odvozio vrijeme koje je bilo dovoljno za najbolju startnu poziciju, dok je Rosberg došao tri desetinke iza njega. Massa je bio treći u prvom izlazu, a Raikkonen peti, čak dvije sekunde sporiji od Hamiltona. Dvije minute prije isteka na stazi su bili svi vozači, svi na mekšim gumama. Raikkonen je došao na treće mjesto, koje je preuzeo Bottas, zatim je Massa bio brži od Bottasa, a na kraju je Sebastian Vettel uzeo treće mjesto. Hamilton u drugom izlazu nije popravio svoje vrijeme, no Rosberg nije bio dovoljno brz te je manje od pola desetinke sekunde podijelilo vozače Mercedesa na kraju kvalifikacija.

>> Više pročitajte na GP1.hr

>> Hamilton najbrži, sumanuti navijač trčao po stazi i prekinuo trening!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije