Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Verstappen rekorder

Vettelu ne smeta gubitak titule najmlađeg pobjednika utrke

Vettel Singapur
Foto: Reuters
1/6
21.05.2016.
u 10:27

“Rekordi su ovdje da se ruše. Ja sam bio toliko uzbuđen kada sam osvojio svoju prvu utrku da nisam uopće mario da li imam 20, 25 ili koliko već godina. "

Pobjedom na VN Španjolske, Max Verstappen nije postao samo najmlađi pobjednik utrke ikad, već je srušio taj rekord za skoro dvije godine, piše Gp1.

Kada je Sebastian Vettel pobijedio na VN Italije 2008. godine u Toro Rossu bio je star 21 godinu i 73 dana te je tom pobjedom s vrha liste najmlađih pobjednika maknuo Fernanda Alonsa.

Sada je Vettel pao na drugo mjesto iza senzacionalnog Maxa Verstappena i kaže kako je sretan što može to mjesto prepustiti vozaču čije ostvarenje izuzetno cijeni, ali smatra kako je faktor starosti u Formuli 1 potpuno ne važan.

“Rekordi su ovdje da se ruše. Ja sam bio toliko uzbuđen kada sam osvojio svoju prvu utrku da nisam uopće mario da li imam 20, 25 ili koliko već godina. Mislim da godine uopće nisu važne. Ako ste dovoljno brzi, pripadate ovdje pa mislim da nije važno da li imate 18 ili više godina. Mislim da se Michael utrkivao do 43 ili tako nešto,” rekao je Vettel.

“Upoznao sam Stirlinga Mossa prije nekoliko tjedana. Nažalost utrkivao se do svojih tridesetih, ali mogao je i do pedesetih. Naravno, bolidi su danas nešto lakši za vožnju nego kada sam ja počeo, ali mislim da to opet ništa ne govori. Ne znam koliko je točno star Kimi Raikkonen, ali 35 godina ostati fit i voziti ove bolide. Ako ste dovoljno brzi, onda ste dovoljno i stari,” dodao je Vettel.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije