Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fijasko mercedesa

Vettel pobijedio u Mađarskoj: Jules, ova pobjeda je za tebe!

VN Mađarske
Reuters/PIXSELL
26.07.2015.
u 17:13

Posebno ozračje vladalo je ovog vikenda na Hungaroringu. Sudionici utrke još su se jednom oprostili od 25-godišnjeg francuskog vozača Julesa Bianchija

I dok je bivši četverostruki prvak u formuli 1 Sebastian Vettel otvarao pobjednički pjenušac za svoju prvu pobjedu na VN Mađarske, u Mercedesu su se držali za glavu. Srebrne strijele koje su dominirale u prošlih devet utrka ove sezone u Hungaroringu su doživjele pravi fijasko. Prvo je Hamilton udario Ricciarda i zaradio kaznu, a nekoliko krugova prije kraja Ricciardo je prednjim krilcima razderao lijevu stražnju gumu na Rosbergovom bolidu, pa je Nijemac koji je do tada držao drugo mjesto morao u boks. Na kraju je Hamilton završio na šestom, a Rosberg na osmom mjestu. 

To je Vettelu otvorilo put da sigurno odveze utrku do kraja i dođe do 41. trijumfa u karijeri i tako se izjednačio s brazilskom legendom Ayrtonom Sennom po broju Grand Prix pobjeda. Zanimljivo, ovo je prva Ferrarijeva pobjeda na Hungaroringu od 2004. godine, kada je pobijedio Michael Schumacher. Od tada ni jedan pilot u formuli 1 nije trijumfirao na VN Mađarski i u istoj sezoni  postao svjetski prvak. U samo osam od posljednjih 30 utrka na Hungaroringu je pobjednik te godine osvojio i prvenstvo. Velikog razloga za slavlje imali su i u Red Bullu, oba njihova pilota završila su na pobjedničkom postolju Rus Daniil Kvjat bio je drugi, a Australac Daniel Ricciardo treći. Kvjat je tako postao najmlađi vozač na pobjedničkom postolju od Vettelovog trijumfa na VN Italije 2008. godine.

Posebno ozračje vladalo je ovog vikenda na Hungaroringu. Sudionici utrke još su se jednom oprostili od 25-godišnjeg francuskog vozača Julesa Bianchija, koji je od posljedica nesreće na VN Japana prije devet mjeseci preminuo pretprošlog petka. Svi bolidi su imali poruku posvećenu Bianchiju, a Vettel je nakon izlaska iz bolida rekao:

– Hvala Jules, uvijek ćeš ostati u našim srcima.  Ova je pobjeda za tebe!

>>FIA otkrila da je Jules pretrpio udarac silom od čak 254 G!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije