Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula, VN Rusije

Treći trening prekinut zbog nesreće Carlosa Sainza, Španjolac završio u bolnici!

Carlos Sainz
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
10.10.2015.
u 13:30

Ponovljene snimke su pokazale da je Sainz izgubio kontrolu nad stražnjim krajem uoči 13. zavoja, prednjim lijevim kotačem udario u zid s lijeve strane te je velikom brzinom nastavio prema ogradi koja se nalazi u izletnoj zoni tog zavoja

Nakon jučerašnjeg manjka akcije na stazi zbog incidenta s izlijevanjem dizelskog goriva na stazu tijekom prvog, te nakon kiše na drugom slobodnom treningu, vozače je danas na Sochi Autodromu dočekalo lijepo vrijeme te su momčadi konačno mogle odraditi svoje uobičajene programe uoči današnjih kvalifikacija i nedjeljne utrke. Međutim, trening je obilježila velika nesreća Toro Rossovog vozača Carlosa Sainza 20 minuta prije kraja, piše Gp1.

Španjolac je nakon gubitka kontrole nad svojim STR10 udario u ogradu i ostao ispod nje u izletnoj zoni 13. zavoja. Kontrola utrke je nakon žutih zastava odmah označila crvenu, a nakon nekoliko minuta je stigla obavijest da se treći slobodni trening neće nastaviti.

Medicinsko osoblje se dugo borilo s izvlačenjem 21-godišnjeg Španjolca iz njegovog bolida, a Toro Rossov vozač je nakon 20 minuta prebačen u vozilo hitne pomoći te se čini da nije ozbiljnije ozlijeđen. Nakon posjeta medicinskom centru na stazi u koji je došao pri svijesti i gdje je razgovarao s liječnicima, Sainz je prebačen u lokalnu bolnicu na daljnje pretrage jer se još uvijek ne zna je li pretrpio kakve ozljede.

Ponovljene snimke su pokazale da je Sainz izgubio kontrolu nad stražnjim krajem uoči 13. zavoja, prednjim lijevim kotačem udario u zid s lijeve strane te je velikom brzinom nastavio prema ogradi koja se nalazi u izletnoj zoni tog zavoja. S obzirom na jačinu udarca, Carlos neće sudjelovati u današnjim kvalifikacijama.

Toro Rossov šef Franz Tost je u međuvremenu rekao da je nesreću vjerojatno uzrokovala vozačka pogreška, a ne problem na bolidu ili puknuće gume.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije