Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Toro Rosso:

Novi bolid će biti spreman za predsezonu

Scuderia Toro Rosso
Pixsell
28.01.2016.
u 13:57

- Kada sam došao iz Saubera, nisam odmah shvatio da je Toro Rosso toliko velik – uvijek je bio u sjeni Red Bulla.

Iako su u zadnji tren promijenili dobavljača pogonskih jedinica i priznali da bi to moglo utjecati na vrijeme za pripremu novog bolida, u Toro Rossu vjeruju da će STR11 biti spreman za prve predsezonske testove. Momčad iz Faenze će koristiti prošlogodišnju specifikaciju Ferrarijevog pogonskog sustava, a tehnički direktor James Key tvrdi da pripreme teku u najboljem redu.

- Kašnjenje kod potpisivanja ugovora za novog dobavljača motora se na kraju pokazalo manje dramatičnim nego što je uistinu moglo biti. Posao ide prema planu. Jedini problem je bio taj što novi motor nije bilo lako postaviti u bolid. U usporedbi s Renaultom, nisu samo veličina i konfiguracija različite, tu su i karakteristike rashladnog sustava i elektronike. Morali smo potpuno promijeniti stražnji dio šasije.

Bez obzira na malo više posla u predsezoni, Toro Rosso jedva čeka nastup s novim bolidom i Ferrarijevim motorom.

- 2015. je naša šasija bila dosta dobra, a naš najveći problem je bila pogonska jedinica. Tek sada, kada imamo uvid u karakteristike Ferrarijevog motora, shvaćamo koliko smo prošle sezone bili iza na ovom polju.

Jedina loša strana je to što se radi o specifikacije iz prošle sezone, a taj će problem sve više do izražaja dolaziti kako sezona bude odmicala, a proizvođači razvijali ovogodišnje pogonske sustave.

- Prioritet će biti Ferrarijev motor za 2016. jer ne mogu homologirati dva različita motora. Međutim, moći ćemo prilagoditi softver - rekao je James.

Ciljevi se za novu sezonu praktički nisu mijenjali, a to je peto mjesto u konstruktorskom poretku.

- Carlos i Max su prošle godine napravili odličan posao, uz poneke pogreške. To je bilo razumljivo jer su bili početnici, ali sada od njih očekujem daljnji napredak bez isprika.

- Kada sam došao iz Saubera, nisam odmah shvatio da je Toro Rosso toliko velik – uvijek je bio u sjeni Red Bulla. Naša očekivanja su velika i svi znaju da moramo postići bolje rezultate. Ne možemo se boriti s Williamsom, ali mislim da možemo s Force Indijom. Prošle godine je Sergio Perez bio na postolju pa ćemo vidjeti možemo li napraviti isto. Bez obzira na to, doći do petog mjesta neće biti lako – teško je zamisliti da će McLaren imati još jednu sezonu kao prošle godine - rekao je Key.

>> Više o F1 čitajte na GP1.hr

>> Vozači F1 traže veću sigurnost, nisu zadovoljni trenutnim rješenjima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije