Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatna utrka!

Verstappen najmlađi pobjednik u povijesti, sudar Hamiltona i Rosberga šokirao Mercedes!

Max Verstappen
Foto: Reuters/PIXSELL
1/15
15.05.2016.
u 14:45

Max Verstappen je senzacionalnom vožnjom u utrci formule 1 za VN Španjolske, u svom premijernom nastupu za Red Bull, osvojio prvu Grand Prix pobjedu. Drugi je bio Räikkönen, a treći Vettel, obojica iz Ferrarija

Nizozemac Max Verstappen u premijernom nastupu za Red Bull osvojio je prvu Grand Prix pobjedu. Novi Red Bullov vozač, koji je nedavno zamijenio Daniila Kvyata, bio je sjajan. 

U petoj ovosezonskoj utrci prvenstva u formuli 1 za VN Španjolske senzacionalnom vožnjom prvi je prošao ciljem i postao najmlađi pobjednik u povijesti formule 1.

Drugo mjesto osvojio je Ferrarijev pilot Kimi Räikkönen, a treće njegov klupski kolega Sebastian Vettel.

Na trećini utrke (vozilo se 66 krugova) najbolje vrijeme imao je Vettel, ali je i dalje gledao u repove Red Bullova. Ricciardo je čuvao prvo mesto s devet sekundi ispred Verstappena. No zbog mekših guma u 44. krugu morao je u boks. U sjajnoj utrci mladi Nizozemac je vodio ispred Räikkönena i Vettela. 

Kimi je smanjivao zaostatak za Maxom pa je 15 krugova prije kraja bio manje od pola sekunde iza njega. Verstappen je izdržao pritisak.

Već na startu utrke formule 1 za VN Španjolske otpala su oba Mercedesova bolida. Nico Rosberg odlično je startao i u prvom zavoju prošao Lewisa Hamiltona, koji je u kvalifikacijama bio najbrži.

Aktualni svjetski prvak želio je odmah vratiti prvo mjesto, pa je u žaru borbe izletio sa staze, izvrtio se i udario u bolid klupskog kolege.

- Bilo je to glupo, mogli smo pobijediti u utrci. Lewis je bio previše agresivan, moram razgovarati s njima, želim čuti njihovo objašnjenje - rekao je direktor Mercedesa Niki Lauda.

Poredak vozača: 1. Rosberg 100 bodova, 2. Raikkonen 61, 3. Hamilton 57...

Poredak konstruktora: 1. Mercedes 157 bodova, 2. Ferrari 109, 3. Red Bull 94... 

>>Bivši šef Ferrarija ovom je izjavom Schumijevim navijačima vratio optimizam!

Komentara 2

KE
kentie
10:48 16.05.2016.

Je li na pomolu veliki animozitet vozača u mercedesu sliča onom koji je vladao u mclaren-hondi u vrijeme Prosta i Senne? Zar je dobri stari Nikki zaboravio pravilo prvog zavoja koji je Ron Dennis unio u mclaren-hondu. Naime, trka između oba vozača u istoj momčadi "otvorena" je samo do prvog zavoja. Poslije se zna, drugi iz prvog zavoja slijedi prvog do kraja trke. I nema uopće dileme i trileme za momčad i njezinog šefa na pit-lainu.

DH
dalibor.hren
17:59 21.05.2016.

Hamilton stvarno nije normalan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije