Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIJEČNICI O SCHUMACHERU

Stanje je ekstremno ozbiljno: Da nije imao kacigu, ne bi ni stigao do bolnice

Michael Schumacher
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
30.12.2013.
u 11:18

– Nesreća se morala dogoditi pri velikoj brzini jer je unatoč kacigi u bolnicu stigao s lezijama na desnoj strani mozga. Kada je stigao, nije reagirao na pitanja liječnika – kažu iz bolnice.

Liječnici bolnice u Grenobleu na službenoj konferenciji za medije demantirali su da je Michael Schumacher, sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1, operiran i drugi put.

– Suprotno izvješćima medija, Schumacher je operiran samo jednom. U nedjelju navečer eliminiran je hematom, ali otkrivene su bilateralne lezije. U kritičnom je stanju – poručili su iz bolnice te dodali:

– U stanju je umjetne kome kako bi smanjili pritisak na mozak.

– Stanje je ekstremno ozbiljno, ali prerano je davati ikakve prognoze. Njegovo dobro fizičko stanje sportaša moglo bi mu pomoći u borbi – dodao je jedan od liječnika.

Druga operacija trenutačno nije u planu, a doktori su istaknuli kako do bolnice ne bi ni stigao da nije imao kacigu na glavi.

– Nesreća se morala dogoditi pri velikoj brzini jer je unatoč kacigi u bolnicu stigao s lezijama na desnoj strani mozga. Kada je stigao, nije reagirao na pitanja liječnika – kažu iz bolnice.

U ovom trenutku liječnici održavaju temperaturu Schumacherova tijela između 34 i 35 stupnjeva Celzijusa i pokušavaju smanjiti unutarnji pritisak na mozak.

Podsjetimo, Schumacher je u bolnicu u Grenobleu primljen u nedjelju u teškom stanju nakon što je pao na skijanju u Meribelu i ozlijedio glavu.

>> Schumacher kritično: Tri su moguća scenarija
>> Schumacher je u komi, bori se za život

Komentara 3

Avatar tituš
tituš
11:55 30.12.2013.

Schumi, Bog ti dao snage da izvučeš još jednu, možda i najvažniju pobjedu! Molitve naše upućene su dragom Bogu za tvoje ozdravljenje, vole te Hrvati, uživali smo u tvojim virtuoznim izvedbama, zajedno smo u Duhu s tvojom obitelji. Bože pomozi ovome čovjeku koji je zaslužan za mnoga dobra!

KU
kum002
12:32 30.12.2013.

drži se schumi

BO
BOBOLE66
18:27 30.12.2013.

LJudi obiljezili staze za skijanje a oni van staze kao da za njih nevaze pravila igre, inace super sportista i covjek puno srece sumi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije