Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORMULA 1

Šef Ferrarija: Zadovoljan sam Raikkonenom, pogriješili bi da ga promijenimo

raikkonen
Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/5
25.11.2015.
u 17:21

Iako je Kimi imao i ponešto dobrih nastupa, brojke na kraju sezone govore da je Sebastian Vettel skupio dvostruko više bodova od njega.

Scuderijin šef Maurizio Arrivabene je brani odluku svoje momčadi da i sljedeće sezone zadrže Kimija Raikkonena pored Sebastiana Vettela

36-godišnji Finac i drugu godinu zaredom ne može pratiti ritam svog timskog kolege pa su se sredinom sezone pojavile priče da bi ga u Maranellu mogao zamijeniti mlađi sunarodnjak, Williamsov vozač Valtteri Bottas, ali Raikkonen je uspio osigurati još jednu godinu ugovora. 

Iako je Kimi imao i ponešto dobrih nastupa, brojke na kraju sezone govore da je Sebastian Vettel skupio dvostruko više bodova od njega. No, Arrivabene smatra da bi dovođenje drugog vozača bila pogreška, a na umu valja imati i vrlo dobre odnose između dva Ferrarijeva vozača:

- Mijenjanje Kimija bi bila pogreška. Zadovoljan sam što je donio balans u momčad. Raikkonen pritišće Sebastiana, a to je jako važno. U nekim se situacijama našao zbog manjka sreće, ali on radi jako puno - rekao je Arrivabene španjolskim medijima, a prenosi GP1.

Raikkonenov aktualni ugovor istječe krajem sljedeće godine. U poretku vozača se nalazi na petom mjestu sa 135 osvojenih bodova, jednim manje od Valtterija Bottasa. Sebastian Vettel je treći s 266 bodova.

>> 'Grozno je vidjeti Schumachera u ovakvom stanju'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije