Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napustio bolnicu

Schumacher se probudio iz kome, prebacili ga u Lausannu

schumacher
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
16.06.2014.
u 14:30

Njegova glasnogovornica potvrdila je jutros da je bivši prvak Formule 1 napustio bolnicu u Grenobleu

Michael Schumacher više nije u komi! Ovu vijest prenio je BBC, a informaciju je u javnost pustila Schumacherova obitelj.

Njegova glasnogovornica potvrdila je jutros da je bivši prvak Formule 1 napustio bolnicu u Grenobleu te je prebačen na rehabilitaciju u Sveučilišni bolnički centar Vaud u Lausanni.

– Ovdje je, stigao je jutros – priopćio je glasnogovornik bolničkog centra Darcy Christen.

Schumacher je od 29. prosinca prošle godine, kad je na skijanju u francuskim Alpama doživio nesreću, bio u induciranoj komi.

U službenom priopćenju Schumacherova obitelj zahvalila je liječnicima, medicinskim sestrama i terapeutima u Grenobleu te svima koji su reagirali na mjestu nesreće.

Još su naveli kako će rehabilitacija sedmerostrukog prvaka dugo trajati, a žele da se odvija u tajnosti i bez ometanja. Zahvalili su svima koji su im posljednjih mjeseci pružali potporu.

Podsjetimo, Schumacher je teško ozlijedio glavu udarivši u stijenu na francuskom skijalištu blizu Meribela. Iako su isprva stizale loše vijesti kako se bori za život i da se možda neće probuditi iz kome stanje mu se popravilo nakon prve operacije.

Svoj 45. rođendan, 2. siječnja, dočekao je u bolnici u koju su stizale poruke podrške iz cijelog svijeta. Četiri dana potom mediji su javili kako više nije u životnoj opasnosti. Uslijedili su mjeseci borbe i pokušaja liječnika da ga probude iz kome.

Sredinom ožujka objavljeno je kako je njegova tjelesna težina pala na samo 55 kg. Početkom travnja Schumacherova menadžerica objavila je da pokazuje znakove poboljšanja i da ne leži u vegetativnom stanju. Potpora obožavatelja nije prestala niti jednog trenutka.

>>Schumacher se povremeno budi i komunicira

>>Schumacher će ponovo učiti pričati, jesti, hodati...

Komentara 23

CR
croat713
12:50 16.06.2014.

morao se probudit kad danas Njemci igraju!! :D Schumi sretan ti daljnji oporavak! :)

Avatar Oberstleutnant
Oberstleutnant
12:15 16.06.2014.

Konacno neka dobra vijest! jos samo da se uspjesno oporavi!

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
12:30 16.06.2014.

Dobro-došao među svoje,svako dobro!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije