Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u suradnji s GP1.hr

S. Vettel: U Hrvatskoj ljetujem, a Ferrari vozim zbog Schumija

Formula 1 Ferrari driver Sebastian Vettel speaks to journalists during a press conference in Moenchengladbach, Germany, 5 March 2015. Vettel advised students of the Hochschule Niederrhein on the international competition 'Formula Student' at the headquart
Foto: DPA/PIXSELL
1/3
06.03.2015.
u 11:00

Tko je sve dolazio? Prije Vettela česti gosti bila su braća Schumacher, u Dubrovnik dolazi šef Red Bulla, a sve ih je u Hrvatsku doveo Bernie Ecclestone.

Vidiš me – ne vidiš me, to je igra u kojoj je četverostruki svjetski prvak formule 1 Sebastian Vettel među najboljima na svijetu. Iluzionisti David Copperfield i njegov britanski nasljednik Dynamo mu ne trebaju, taj trik izvede sam. Njegov dolazak u Zagreb podsjetio je na njegov stil vožnje, kad se u jednom trenutku pojavi iza zavoja, a već u drugom trenu gubi vam se iz vida, više i ne čujete zvuk bolida.

Jurnjava u 14 sati

U hrvatskoj metropoli se zadržao svega nekoliko sati te odjurio dalje. Novi je Ferrarijev vozač u svega 14 sati u srijedu krenuo iz Maranella, gdje je na ruku stavio švicarski Hublotov sat, jednog od sponzora crvenih, sletio na Pleso i dojurio do Hypo centra na privatni party Philipa Morrisa, također sponzora njegova Ferrarija, a već u četvrtak ujutro bio u sjedištu banke Santander u Mönchengladbachu, koja je pogađate – sponzor crvenih. Ništa čudno, ugovor od 200 milijuna eura za tri sezone treba i odraditi. A sponzori su tu prvi, a tjedan dana prije početka sezone u Australiji idealan su termin da ih reklamira...

Što je plavokosi Nijemac radio u Zagrebu, ekskluzivno otkrivamo u suradnji s vodećim hrvatskim motosport portalom GP1.hr.

– Nisam prvi put u Hrvatskoj, bio sam ovdje i na ljetovanju. Imate prekrasnu zemlju, posebno obalu, mnogo otoka... Sada nije najbolje doba godine za posjet Hrvatskoj jer je još hladno – kazao je Vettel u Hypo centru.

Bio je iskren, jer poznato je kako ga je Bernie Ecclestone ugostio na svojoj jahti Petara kojom su krstarili Jadranom, a Nijemac je oko Šolte skijao na vodi. Ništa neobično, česti su gosti vozači formule 1 u našoj zemlji, uostalom Michael Schumacher godinama je ljetovao pokraj Motovuna u Istri, njegov brat Ralf čest je gost na obali koju prolazi na motoru, na Berniejevoj jahti čest je gost i šef Red Bulla Christian Horner, kojemu je Dubrovnik omiljena destinacija...

'Moj je nasljednik'

U intervju prije posljednje utrke u karijeri Michael Schumacher proglasio je Sebastiana svojim legitimnim nasljednikom, a u Zagrebu se Vettel sjetio legende koja se bori za život:

– Obući crveno-bijelo odijelo san je svakog vozača, a dok sam ja bio klinac, Michael je bio sjajan u crvenom bolidu pa je meni bio cilj voziti u formuli 1 te jednog dana sjesti u taj 'sveti' Ferrarijev bolid. U Australiji ću sljedećeg vikenda taj san i ostvariti kad jurnem sa starta u prvoj službenoj utrci za crvene.

Sjetio se Nijemac i doba kad je on počinjao te objasnio kako škola za vozača formule 1 – ne postoji.

– Budete li slali životopis na razne adrese, to vam neće puno pomoći... Važno je početi rano, kao dijete sa sedam ili osam godina, u kartingu. Dalje idete korak po korak, postajete brži i brži. I danas sam u poziciji da mogu vratiti Ferrari na vrh, na mjesto gdje pripada...

Sve o formuli 1 čitajte na GP1.hr

>>Alonso nakon nesreće izgubio pamćenje: Vozim karting i nadam se da ću nastupati u formuli 1

>>Sebastian Vettel u Zagrebu na privatnoj zabavi!

Komentara 1

FR
franjo
12:35 06.03.2015.

Eh, kad se on nadiše čistog zraka i najede tripica , jurit će ka raketa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije