Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hockenheim

Rosbergu pole position, Hamilton izletio i završio u ogradi

Mercedes
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/7
19.07.2014.
u 17:00

Iako nije zvučao dobro odmah poslije sudara, izgleda da Britanac nema nikakvu ozbiljniju ozlijedu.

Nico Rosberg (Mercedes) osvojio je novi pole position ove sezone, ovaj put na Hockenheimu za VN Njemačke, piše GP1. Drugo i treće mjesto su zauzeli Williamsovi vozači Valtteri Bottas i Felipe Massa, te su tako još jednom pokazali da su trenutno druga momčad po redu.

Prva kvalifikacijska runda donijela nam je jamstvo za sutrašnju uzbudljivu utrku. Lewis Hamilton (Mercedes) je izletio u stadion sekciji zbog kvara na kočnicama, stoga će sutra startati s 15. mjesta. Iako nije zvučao dobro odmah poslije sudara, izgleda da Britanac nema nikakvu ozbiljniju ozlijedu. U Q1 je ispala već standardna ekipa, a pridružili su im se još Maldonado i Sutil.

Druga kvalifikacijska runda donijela je još uzbuđenja te borbe do zadnjih sekundi, a neočekivano su ispali Jenson Button i Kimi Raikkonen. Esteban Gutierrez je osvojio 15. mjesto, no startat će s 18. zbog kazne koju je zaradio na Silverstoneu kada je Maldonada lagano “katapultirao” u zrak.

Q3 nije donio mnogo iznenađenja, no vidljivo je da Mercedesova prednost više nije toliko velika. Rosberg je već pri početku runde napravio najbolje vrijeme, kojem se najviše uspio približiti Valtteri Bottas. Kevin Magnussen odvozio je sjajne kvalifikacije te osvojio četvrto mjesto. Najboljih 5 zaokružio je Daniel Ricciardo.

Utrka je na rasporedu sutra u 14 sati.

Opširnije pročitajte na portalu GP1.

>>Rosberg potpisao novi višegodišnji ugovor s Mercedesom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije