Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMOTIVNI POLJAK

Kubica: Nedostaje mi formula 1, ali ne mogu voziti zbog tjelesnih ograničenja

Formula 1
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
09.02.2016.
u 09:11

- Iskreno, nije mi lako gledati formulu 1. Ne zato što se Nico i Lewis bore za naslov, nego zato što mi nedostaje utrkivanje s njima.

Već je prošlo pet godina otkako je Robert Kubica zadobio teške tjelesne ozljede nakon nesreće na reliju Rotto di Andora pokraj talijanskog grada Savone. 

Toga je dana završena njegova karijera u formuli 1, a mnogi još uvijek ne mogu prežaliti izostanak jednog od najboljih vozača na svijetu. 31-godišnji Poljak se trenutno natječe u svijetu relija i zadnjih godina mu je više puta ponuđen test u bolidu formule 1, no na kraju je ipak odustao od ponovnog povratka u jednosjede, piše GP1.

- Postojao je plan za F1 test i bio sam siguran da to mogu napraviti, no onda sam se zapitao ”Što dalje?”. Ne bih mogao napraviti puno zbog tjelesnih ograničenja. Ne mogu rotirati ručni zglob i podlakticu. U reliju to mogu nadoknaditi ramenom, no kokpit u formuli 1 je preuzak - rekao je Kubica za UOL.

Mnogi se pitaju zašto Kubica ne dolazi na utrke i zašto ne posjećuje bivše kolege, a on tvrdi da bi mu to bilo bolno iskustvo.

- Mogao bih ići na utrke i imati više kontakta sa svojim prijateljima, no odlučio sam to izbjeći zbog svega onoga na što bi me to podsjetilo - rekao je Kubica i dodao:

- Iskreno, nije mi lako gledati formulu 1. Ne zato što se Nico i Lewis bore za naslov, nego zato što mi nedostaje utrkivanje s njima.

>> Kubica bio na sedmosatnoj operaciji ruke, upitan nastavak karijere

Komentara 1

FK
FXX-K 2015
15:27 17.02.2016.

Užasno mi je žao tog vozača, drži se Robert...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije