Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORMULA 1

Pastor Maldonado najbrži trećeg dana, McLaren u problemima

Pastor Maldonado
Reuters/Pixsell
21.02.2015.
u 21:25

Ekipa McLaren Honde ponovno je imala težak dan. Novi dio koji je trebao otkloniti probleme s MGU-K nije bio ništa bolji, a nakon dugačke pauze Jenson Button morao je voziti sa smanjenom snagom te je današnji test završio na posljednjem mjestu.

Lotusov vozač Pastor Maldonado postavio je najbrže vrijeme trećeg dana druge serije predsezonskih testiranja na stazi Circuit de Barcelona-Catalunya. Venecuelanac je krug na supersoftu odvozio za 1:24.348, a najbrži je bio i prvog dana ovotjednih testiranja.

Tri desetinke sporiji bio je Max Verstappen u Toro Rossu koji je svoje vrijeme također postavio na supermekanim gumama. Osim toga, 17-godišnji Nizozemac je danas odvozio najveći broj krugova, 129, a pred kraj testa izazvao je crvenu zastavu kada se njegov STR10 zaustavio na stazi.

Svjetski prvak Lewis Hamilton današnji je test završio na trećem mjestu, a svoj najbrži krug zabilježio je na srednje tvrdim gumama. Slijedi ga Sauberov Marcus Ericsson koji je propustio jedan dio testa zbog problema s mjenjačem na svom C34. Svoje najbolje vrijeme odvozio je na supersoftu.

Sebastian Vettel je na početku testa u svom izlaznom krugu izletio sa staze, a dan je završio s petim vremenom i kompletiranih 105 krugova za Ferrari. Šesto vrijeme imao je Red Bullov vozač Daniil Kvjat, a slijedi ga Felipe Massa koji je poslijepodne testne dužnosti prepustio timskom kolegi Valtteriju Bottasu. Finac je bio pretposljednji, a svoj mjereni krug odvozio je u posljednjim minutama testa.

Pascal Wehrlein danas je ponovno testirao za Force Indiju te je postavio osmo vrijeme dana.

Ekipa McLaren Honde ponovno je imala težak dan. Novi dio koji je trebao otkloniti probleme s MGU-K nije bio ništa bolji, a nakon dugačke pauze Jenson Button morao je voziti sa smanjenom snagom te je današnji test završio na posljednjem mjestu.

>> Više pročitajte na GP1

>> Vozačima zabranjeno mijenjanje dizajna kacige tijekom sezone

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
23:44 21.02.2015.

Zahvaljujući Blažičku i HTV-u više ne pratim Formulu 1.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije