Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMINACIJA MERCEDESA

Nico Rosberg slavio u Belgiji, Hamilton završio na trećem mjestu

Rosberg
Foto: Reuters
1/6
Autori: Marko Pavić, Hina
28.08.2016.
u 15:50

Drugo mjesto osvojio je Daniel Ricciardo iz Red Bulla, a na treće se mjesto popeo Rosbergov momčadski kolega Lewis Hamilton.

Njemački vozač Nico Rosberg (Mercedes) pobjednik je utrke Velike nagrade Belgije u formuli 1 koja se danas vozila na stazi Spa-Francorchamps, a u kojoj je Nijemac vodio od početka do kraja.

Svojom šestom pobjedom u ovoj sezoni, a 20. u karijeri, ujedno i prvom u Belgiji, Rosberg smanjio zaostatak u ukupnom redoslijedu za momčadskim kolegom Lewisom Hamiltonom na devet bodova. Hamilton je utrku završio na trećem mjestu, iako je zbog kazne morao startati iz posljednjeg reda.

- Ovo je bio odličan vikend i jako sam sretan. Čestitke i Lewisu jer je bio impresivan. Sjajno je slaviti na ovoj legendarnoj stazi - rekao je Rosberg.

Između dvojice vozača Mercedesa smjestio se Australac Daniel Ricciardo u Red Bullu.

Utrku je obilježilo i izlijetanje vozača Renaulta Kevina Magnussena koji je u punoj brzini udario u zaštitnu ogradu. Danski je vozač odvezen u bolnicu s ozlijeđenim gležnjem, a s obzirom na to kako je njegov bolid izgledao, prošao je jako dobro.

Već sljedeće nedjelje na rasporedu je 14. od 21 utrke u ovogodišnjem kalendaru Svjetskog prvenstva formule 1, a vozit će se na stazi u Monzi za Veliku nagradu Italije.

Poredak VN Belgije:

1. Nico Rosberg
2. Daniel Ricciardo
3. Lewis Hamilton
4. Nico Hulkenberg
5. Sergio Perez
6. Sebastian Vettel
7. Fernando Alonso
8. Valtteri Bottas
9. Kimi Raikkonen
10. Felipe Massa

Ukupni poredak:

1. Hamilton 232
2. Rosberg 223
3. Ricciardo 151
4. Vettel 128
5. Raikkonen 124

Komentara 3

Avatar Phaedra
Phaedra
21:45 28.08.2016.

Odlična trka, obilje preticanja.

JU
jurajuric116
23:20 28.08.2016.

vratiti atmosferske v10 motore hitno. jesem ti struju. da je struja za aute, onda bi mamin šporet bil 3 benzin + 1 dizel

TO
tovaravot
19:23 28.08.2016.

ova formula je unazad 5-6 godina spala na jako niske grane, dosada ko i curling

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije