Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN Austrije

Rosberg pobijedio, utrku obilježio sudar Alonsa i Raikkonena

Formula 1, VN Austrije
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
21.06.2015.
u 15:40

Nijemac je ciljem prošao ispred svog timskog kolege Lewisa Hamiltona i Williamsovog vozača Felipea Masse.

Mercedesov vozač Nico Rosberg pobjednik je VN Austrije. Nijemac je ciljem prošao ispred svog timskog kolege Lewisa Hamiltona i Williamsovog vozača Felipea Masse, piše gp1.hr.

Nico Rosberg je na startu utrke uspio prestići timskog kolegu Lewisa Hamiltona. Aktualni svjetski prvak je u prvim zavojima pokušao vratiti svoju poziciju, a akciju na Red Bull Ringu je ubrzo prekinuo sigurnosni automobil. Fernando Alonso i Kimi Raikkonen su se dodirnuli na pravcu poslije trećeg zavoja te su oba vozača završila u ogradi. Za Španjolca je ovo bilo četvrto odustajanje u nizu, a katastrofu McLaren Honde je dodatno izrazilo i odustajanje Jensona Buttona nekoliko krugova kasnije. Ništa bolje dane ne proživljava ni Finac koji će se morati namučiti da pridobije Ferrarijeve šefove i potpiše novi ugovor.

Sigurnosni automobil se nakon nekoliko krugova vratio u boks, a Nico Rosberg je svog timskog kolegu zadržao iza sebe i nakon prvih ulazaka u boksove. Mercedesovi vozači su izgradili solidnu prednost ispred Sebastiana Vettela na trećem mjestu, kojem je današnju utrku pokvario problem s pričvršćivanjem stražnjeg desnog kotača. Ferrarijev vozač je u boksu ostao 10 sekundi duže od planiranog pa se na stazu vratio iza Williamsovog Felipea Masse. Nijemac se do kraja utrke uspio približiti Brazilcu, ali nedovoljno za ozbiljniji napad pa se poredak prve četvorice nije mijenjao do kraja utrke. Lewis Hamilton je utrku završio par sekundi iza Rosberga, ali je na njegovo vrijeme dodano pet sekundi jer je Britanac presjekao bijelu crtu prilikom izlaska iz pit lanea.

Valtteri Bottas je imao solidnu utrku u kojoj je imao uspješne dvoboje protiv Maxa Verstappena i Nice Hulkenberga. Finac je došao do petog mjesta, a njegova momčad iz Austrije odlazi s novih 25 bodova. Odličnu utrku je imao Nico Hulkenberg u Force Indiji. Nijemac je na krilima pobjede s 24 sata Le Mansa odvozio utrku bez pogreške te je svoj VJM08 dovezao do, za indijsku momčad, visokog šestog mjesta. Pastor Maldonado je pred kraj utrke prestigao Maxa Verstappena za sedmo mjesto, a bodove su još osvojili Sergio Perez u drugoj Force Indiji i Daniel Ricciardo u Red Bullu.

Carlos Sainz je zbog prekoračenja brzine u boksu dobio kaznu od 5 sekundi, ali je nije odradio jer je nekoliko krugova nakon toga odustao iz utrke. Španjolac je ranije prijavio gubitak snage, a to je najvjerojatniji uzrok njegovog odustajanja. Na početku utrke je odustao i Manorov Will Stevens, a nakon prvih ulazaka u boksove i Lotusov vozač Romain Grosjean.

>>Više pročitajte na portalu GP1.

>>Niki Lauda: Živcira me ovo! Formula 1 je mrtva, ne zatvarajte oči

Komentara 2

MA
malaplava
18:01 21.06.2015.

ni formula nije što je nekad bila,napravili su sprdnju sa pravilima i bolidima

FR
franjo
12:44 22.06.2015.

Formula 1 nema veze sa sportom! To je cirkus za bezumne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije