Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Rosberg pobijedio na VN Rusije, Hamilton s 10. mjesta stigao drugi

Formula 1, Nico Rosberg
Foto: Reuters
1/6
01.05.2016.
u 15:56

Nico Rosberg pobjednik je VN Rusije, četvrte utrke sezone formule 1 koja se vozila u Sočiju. To mu je 18. pobjeda u karijeri i četvrta ove sezone.

Nijemac Nico Rosberg pobjednik je VN Rusije, četvrte utrke sezone koja se vozila u Sočiju. Mercedesovom pilotu to je 18. pobjeda u karijeri i sedma u nizu.

Rosbergova dominacija počela je lani tri utrke prije kraja sezonu u Meksiku. Drugo mjesto osvojio je svjetski prvak Lewis Hamilton (Mercedes), a treći je bio Kimi Räikkönen (Ferrari), čiji se klupski kolega Vettel na početku utrke svojim bolidom zabio u zaštitnu ogradu nakon sudara sa Kvyatom.

U nedjelju se navršilo 22 godine od pogibije Ayrton Senna u Imoli. Brazilac je u sedmom krugu VN San Marina sletio sa staze i udario u zaštitni betonski zid. Nakon štu su teško ozlijeđenog Ayrtona izvukli iz bolida prebačen je u bolnicu, gdje je i preminuo. Dan ranije tijekom kvalifikacija život je izgubio i Austrijanac Roland Ratzenberger.

Poredak na VN Rusije: 1. Nico Rosberg (Mercedes) 1:32:41.997 sati, 2. Lewis Hamilton (Mercedes) +25.022, 3. Kimi Räikkönen (Ferrari) +31,998, 4. Valtteri Bottas (Williams) +50,217, 5. Felipe Massa (Williams) +74,427, 6. Fernando Alonso (McLaren) krug...

Poredak vozača: 1. Rosberg 100 bodova, 2. Hamilton 57, 3. Räikkönen 43...;

Poredak konstruktora: 1. Mercedes 157, 2. Ferrari 76, Red Bull 57...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije