Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN Abu Dhabija

Najmlađi prvak!

Sebastian Vettel
Reuters
14.11.2010.
u 15:42

Sebastian Vettel najmlađi je prvak Formule 1! Pobijedio je na posljednjoj utrci sezone ispred Hamiltona i Buttona. Alonso je bio sedmi, a Webber osmi.

Posljednji se smijao – najmlađi. Plakao, vrištao, jecao, sve u isto vrijeme vozeći pobjednički krug u Abu Dhabiju. Poklopilo mu se sve, upravo je on pobijedio u igri živaca u rekordnoj utrci u kojoj su čak četvorica mogla do lovorova vijenca.

– Nisam imao pojma što se događa iza mene, sve dok nisam vidio kockastu zastavicu. Tada mi je sve bilo jasno. Ujutro sam se bezbrižno probudio, nisam razbijao glavu, htio sam biti sam – kazao je Vettel.

Vodeći Alonso potpuno je uprskao, “zapeo u prometu”, većinu utrke gledao u bolid Vitalija Petrova, bio tri mjesta daleko od naslova, Mark Webber još i iza njega, na osmom mjestu. Hamiltonu drugo mjesto nije ništa značilo.

– Pravda je pobijedila, da Sebastian Vettel nije činio gluposti, mogao je i prije postati prvak. Ali mlad je, tek su mu 23 godine. Fantastičan je vozač – komentirao je stručnjak za F1 Mladen Jergović.

Fernando Alonso imao je naslov u rukama do 23. kruga, no tada su počeli problemi. Otišao je u boks u 14. krugu, za njime i Mark Webber, a onda su obojica zapeli iza Petrova i do kraja ga nisu uspjeli proći.

Rus je zapravo riješio borbu za naslov svjetskog prvaka, bio je previsoka brana za Alonsa i Webbera. No, ako nisu uspjeli proći pokraj vozača Renaulta, naslov nisu ni zaslužili.

Nakon utrke Alonso je ljutito gledao prema žutima:

– Što ste mi to napravili, pa donio sam vam dva naslova – pitao je Petrova Španjolac koji je svojedobno držao titulu najmlađeg prvaka.

– Čekam sljedeću godinu, bit će prilike. Tužan sam, sve se preokrenulo kako nije trebalo. Vettel je bio prebrz, zaslužio je to. Kriva strategija? Lako je sad pričati. Pobijedio sam u pet utrka, prestigao Nikija Laudu u Juana Manuela Fangija, vozače koji su krojili povijest, napravio sam velike stvari – dodao je Alonso.

No, neprestano dolaze novi, među njima i dvoje Hrvata.

I Hrvati prema F1


– Rezultat je to Red Bullove razvojne politike vozača, 11 godina ulagali su u njega i sad se isplatilo. Riječ je o otprilike četiri milijuna eura do dolaska u F1 – dodao je Jergović.

Povucimo paralelu, naš Luka Grobenski (12) sada je na početku tog puta, najmlađi je Red Bullov brendirani sportaš na svijetu... Uz to, i djevojka iz Maksimirske ulice Evelin Frank (16) ovih dana pregovara o ulasku u McLarenov tim.

Velika nagrada Abu Dhabija:
1. Vettel Red Bull-Renault 1h 39m 36.837s
2. Hamilton McLaren-Mercedes + 10.1s
3. Button McLaren-Mercedes + 11.0s
4. Rosberg Mercedes + 30.7s
5. Kubica Renault + 39.0s
6. Petrov Renault + 43.5s
7. Alonso Ferrari + 43.7s
8. Webber Red Bull-Renault + 44.2s
9. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 50.2s
10. Massa Ferrari + 50.8s

Poredak vozača
:
1. Sebastian Vettel 256
2. Fernando Alonso 252
3. Mark Webber 242
4. Lewis Hamilton 240
5. Jenson Button 214

Poredak konstruktora:
1. Red Bull-Renault 498
2. McLaren-Mercedes 454
3. Ferrari 396
4. Mercedes GP 214

Ključne riječi

Komentara 12

99
999jakob
18:10 14.11.2010.

ko bi to bio rekao do samo prije predzadnje trke, vlasnik red bula rekao i pogodio: necemo spekuliranjem zavrsit trku, ko je bolji nek pobjedi, a mislio je na vebera i fetela, to je sve jedan drek i ta formula jedan, pa u njemackoj je masa propustio alonsa, odnosno dobio je naredjenje da ga mora pustit, ferari bio kaznjen sa 100,000$-to je drek lova za fiat i zadrzali bodove i nikom nikaj, ali ima pravde i danas nisu mogli preteci jednog rusa petrova heheheheheeheh bravo fetel bravo austrija hheehehehe

OB
-obrisani-
18:28 14.11.2010.

RE: 999jakob Bravo austrija, kakva te Austrija spopala

99
999jakob
19:51 14.11.2010.

balans heheheehehe da upravo tako fetel i meni je cudno jer vetel bolje zvuci ali nije vetel vec je fetel

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije