Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

McLaren Honda je zadnja momčad u karijeri Fernanda Alonsa

Fernando Alonso
Reuters/Pixsell
09.04.2015.
u 16:00

Normalan život će početi onoga dana kada završim s karijerom i mislim da me ovdje neće biti u menadžerskoj ili nekoj drugoj ulozi, kaže Španjolac.

Dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso će svoju karijeru u Formuli 1 završiti u McLaren Hondi, piše GP1. 33-godišnji Španjolac je debitirao 2001. u Minardiju, a ove godine je ušao u svoju 14. sezonu u Formuli 1, odnosno 15. ako računamo ulogu test vozača Renaulta 2002. Vjeruje se da Alonso ima višegodišnji ugovor s ekipom iz Wokinga, koja će mu, kako sam kaže, biti zadnja u karijeri. Upitan hoće li prihvatiti menadžerske ili ostale uloge nakon završetka karijere, Alonso odgovara:

“Ne, mislim da neću. Mislim da je dovoljno 15, 16 ili 17 godina provedenih u Formuli 1. Zatvorit ću to poglavlje svog života. Počeo sam s replikom McLaren Honde koju je napravio moj otac kada mi je bilo tri godine, a s McLaren Hondom ću i završiti, ali s onom pravom u Formuli 1. To će biti jedna trećina mog života s velikim iskustvom, uspomenama i prijateljstvima. Normalan život će početi onoga dana kada završim s karijerom i mislim da me ovdje neće biti u menadžerskoj ili nekoj drugoj ulozi.”

Španjolac je još jednom ponovio da ne žali zbog prelaska u britansku momčad koja se ne nalazi u sjajnoj situaciji.

“Očekivao sam to pitanje jer je Ferrari pobijedio u drugoj utrci, a ja nisam prošao u drugu kvalifikacijsku rundu. S Ferrarijem sam proveo pet godina te sam tri puta bio drugi. Nisam taj rezultat želio ostvariti i četvrti put, a ako osvoje prvenstvo na kraju godine, možda ću imati drugačije mišljenje. Ako budu drugi ili treći, bit ću zadovoljan sa svojom odlukom. Bilo je godina kada smo imali dobar start, kao npr. 2013. kada smo pobijedili ovdje, ali ono što se računa dolazi tek u studenome, a tada nismo nikada pobijedili. Ja želim pobijediti tada, tako da ćemo vidjeti.”

Upitan kada se može očekivati bolja forma njegove momčadi, Alonso kaže:

“Nema datuma ili utrke za koju vjerujemo da će biti prekretnica. Osim toga, ne požurujemo Hondu. Znamo da u ovaj projekt ulažu sav trud, sve resurse koje imaju i cijelo tehničko osoblje koje imaju na raspolaganju. Samo je pitanje vremena.”

Sve o Formuli 1 jedan pročitajte na GP1.

>>Za Lewisa Hamiltona samo je nebo granica!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije