Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIŠTA NE DUGUJEM'

Hamilton: Promoviram formulu 1 više nego ijedan drugi vozač

Lewis Hamilton
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
20.04.2016.
u 17:08

- Ne osjećam kao da imam neke odgovornosti prema sportu. Imam odlične navijače i dajem vremena koliko mogu da bi motivirao one koji me prate. Ne znam što više mogu dati - rekao je Hamilton.

Trostruki svjetski prvak Lewis Hamilton tvrdi kako niti jedan drugi vozač nije promovirao formulu 1 u mjeri u kojoj ju on promovira te dodaje kako se, zbog sveg svog truda, ne osjeća odgovornim prema sportu, piše GP1.

Britanac je debitirao u natjecanju 2007. godine i iste godine mu je naslov prvaka izmakao za samo jedan bod. Međutim, već iduće godine Hamilton osvaja naslov prvaka te time raste njegova medijska popularnost na stazi i izvan staze.

Hamilton je vrlo aktivan na društvenim mrežama u pokušajima da svoje navijače obavijesti o svojim aktivnostima pa je time zvjezdani način života 31-godišnjaka diskutiran na daleko i na široko.

- U formuli 1 sam već 10 godina, dajem svoju krv, suze i znoj za sport. Ne osjećam da mu išta dugujem. Vjerojatno ga promoviram više nego je ijedan vozač ikada. Na događajima govorim o formuli 1 više nego ijedan vozač. Vjerojatno više nego svi oni skupa - rekao je Hamilton u razgovoru za CNN.

- Ne osjećam kao da imam neke odgovornosti prema sportu. Imam odlične navijače i dajem vremena koliko mogu da bi motivirao one koji me prate. Ne znam što više mogu dati - dodao je.

Iako su gotovo svi vozači formule 1, kroz svoju udrugu GPDA, stali skupa, Mercedesov vozač kaže kako njihove akcije ostaju ograničene.

- Na kraju, sport i posao su novac i moć. Mi vozači možemo reći neke stvari, ali na kraju će odluke donositi oni koji sjede u foteljama, vrte olovkama, plaćaju račune i zarađuju novac. Ne kažem da je to loše. Ali ovo je kao korporativni posao, novac je moć, novac je vladar. Ljudi koji su vlasnici sporta donose odluke - zaključio je Britanac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije