Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Lewis Hamilton najbrži u kvalifikacijama uoči VN Španjolske

Formula 1 VN Španjolske
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
14.05.2016.
u 15:15

Aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton (Mercedes) startat će s prvog mjesta uoči VN Španjolske (nedjelja, 14 sati) ispred Nica Rosberga (Mercedes) i Daniela Ricciarda (Red Bull)

Lewis Hamilton (Mercedes) startat će s prvog mjesta uoči VN Španjolske koja se u nedjelju vozi na stazi u Barceloni (14 sati).

Aktualnom svjetskom prvaku to je 52. 'pole position' u karijeri i treći ove sezone. Njegov klupski kolega i trenutačno vodeći u ukupnom poretku vozača Nico Rosberg bio je drugi u kvalifikacijama, a treće mjesto je osvojio Daniel Ricciardo (Red Bull).

Drugi vozač crvenog bika Max Verstappen nakon što je zamijenio Daniila Kvjata očito se dobro prilagodio novoj momčadi, bio je četvrti.

- Odvozio sam mnogo krugova, a to je za mene najvažnije. Još uvijek se privikavam na bolid i nisam istražio njegove krajnje granice. To je novi bolid, još uvijek učim puno toga o njemu. Položaj sjedenja, upravljača, svi prekidači i sve procedure, sve to je potpuno drugačije nego u Toro Rossu. No postajem sve bolji - rekao je Verstappen, a to je i potvrdio u kvalifikacijama.

Ferrarijev dvojac Kimi Räikkönen i Sebastian Vettel osvojili su peto, odnosno šesto mjesto.

Najviše prvih mjesta na startu utrke u Barceloni ima Michael Schumacher - sedam.

>>Rosberg pobijedio na VN Rusije, Hamilton s 10. mjesta stigao drugi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije